hangverseny/galériával

2021.06.06. 07:20

Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya is felcsendült Gyulán

A „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű országos programsorozat részeként adott nagyszabású hangversenyt a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar szombaton Gyulán.

P. G.

20210605 Gyula Erkel téren koncerteztek a Békés Megyei Szinfónikusok és az Erkel Vegyeskar Fotó: Imre György Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A közelmúltban megújult Erkel Ferenc téren a Gyulai Várszínház által szervezett eseményen dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Mint megtudtuk, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását ezen hétvégén egy közös „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel köszöntötte.

A 14 helyszínre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljaiban máskor is közreműködő művészekkel valósuljanak meg. A gyulai hangversenyt Bartók Béla és Kodály Zoltán munkásságának jegyében tartották, s számos remekmű mellett felcsendült Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában