Elismerés

2020.08.20. 17:44

Debüt-díjat kapott a csabai születésű Vöröskéry Dóra

A Tokaji Írótáborban adták át a Magyar Írószövetség idei Debüt-díjait; az elismerést három fiatal szerző vehette át, köztük volt Bék Timúr költő és Smid Róbert irodalomtörténész mellett a csabai születésű Vöröskéry Dóra prózaíró.

A Magyar Írószövetség által 2019-ben alapított díjjal fiatal, elsőkötetes alkotókat jutalmaznak három kategóriában (vers, széppróza, tanulmány). Az elismeréssel bruttó egymillió forint pénzjutalom jár, és az alkotó a Magyar Írószövetség tagjává válik – tájékoztatta a Magyar Írószövetség csütörtökön az MTI-t.

Széppróza kategóriában Vöröskéry Dóra vehette át a kitüntetést Röpképtelen madarak című, 2019-ben kiadott első novelláskötetéért.

Vöröskéry Dóra 1995-ben Békéscsabán született. Mezőberényben érettségizett, majd Sopronban tanult természetvédelmi mérnöki szakon. Egy évig élt Budapesten, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem szociális munka szakos hallgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!