rockopera

2020.08.28. 11:10

A Megfeszített főpróbáját tartották Szarvason

Nyilvános főpróbát tartottak A Megfeszített című rockoperából a szeptemberi békéscsabai bemutató előtt a napokban – tájékoztatott a Jókai színház. A zenés darab egy bibliai történetet mesél el, mai áthallásokkal.

Vágvölgyi Nóra

A Vezér (Katkó Ferenc) bódítóporral tartja hatalma alatt a népet, míg a Mester (Bedőcs Imre) és tanítványai a szeretet tanait hirdetik. A Vezér nem válogat az eszközökben, a Mester sorsának be kell teljesednie, ebben segít az Áruló (Csomós Lajos), akit megzsarolnak, mert a Lány (Csonka Dóra) bódult állapotban elmondta korábbi bűneit a Vezérnek. A história nagyon régi, mégis ugyanaz a mai korban is: a pénz hatalom, mindent, mindenkit meg lehet venni. A Vezér uralmának csak a megbocsájtás képessége és a szeretet hatalma vethet véget.

Fotók: jokaiszinhaz.hu

A társulat fontosnak tartotta, hogy közönség előtt is kipróbálják az előadást, és annak tapasztalatait összegezve szeptemberben, a bérletpótlások idején már érett darabot tudjanak bemutatni a békéscsabai közönségnek.

A főpróbán megjelent Koltay Gergely Kossuth-díjas művész is, aki a darab zeneszerző-szövegírója. Mint megtudtuk, nagyon tetszett neki az előadás, elismerően beszélt a csabai színészek kitűnő énekesi teljesítményéről. Külön kiemelte, hogy a Mlinár Pál koreográfus és az általa vezetett Viharsarok Táncegyüttes látványos koreográfiát varázsolt a színpadra, illetve Igaz Juhász Katalin díszlettervező és Vesztergombi Anikó jelmeztervező munkája is hozzájárult ahhoz, hogy a közönség hosszú percekig állva tapsolja meg a szereplőket.

A Koltay Gábor érdemes művész által rendezett darab elsősorban a békéscsabai nézőknek készült, így szeptember 25-től a Jókai színház közönsége is részese lehet ennek a színházi élménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában