Vastag Tamás

2020.07.23. 09:48

Huszárezredest alakít Gyulán

Pénteken a nagy ­sikerű Zenta című rockoperát láthatja a közönség Gyulán, a Várszínház tószínpadán. A darab a Soproni ­Petőfi Színház vendégelőadásában lesz látható, Deák Pál huszárezredes szerepét Vastag Tamás játssza. Általa egy kicsit bepillanthattunk a kulisszák mögé.

Nagy Szilvia,

Fotó: Sarosi Zoltan

Vastag Tamás elmondta, a magyar történelem egyik legnagyobb pillanatáról, győzelméről szóló rockopera egy fontos, törökökkel szembeni győztes csatára emlékezteti a nézőket úgy, hogy főként állapotokat, képeket, helyzeteket mutat be. Hozzátette, hogy a török hadak térdre kényszerítése során híres történelmi figurák elevenednek meg a darabban, és bekerült egy lágyabb, fikciós szerelmi szál is a történetbe.

– Deák Pál magyar huszárezredes szerepe rengeteg érzelmi töltetet jelent számomra: a véres háborúban a társak elvesztése nyomán felkavaró és keserves érzések születnek bennem, aztán szembesülnöm kell azzal is, hogy néhány, általam nagyra becsült ember a háborúban épp a másik oldalon áll. Közben még a történet legelején szerelembe is esek egy francia lánnyal – fejtette ki a színész. Elárulta, a darabban jól kirajzolódik, hogy a háborúban nem jók és rosszak vívnak egymással, hanem tulajdonképpen mindkét oldalon ugyanazok állnak.

Vastag Tamás mindig szívesen látogat vissza az Alföldre /Fotó: Tv2/

– A történet elején egy bizakodó, ambiciózus, feltörekvő és tehetséges katonából a csata végére egy kiábrándult, kiégett, megtört ember leszek – tette hozzá. Vastag Tamás elmondta, Deák Pál személyisége nagy ívet jár be a művészi játék során, és ez a színészi átélés miatt sokszor megterhelő a léleknek. Kiemelte, hogy az apokalipszis lovasai a rockoperában lévő dalok, képek, zenék és balettbetétek segítségével jelennek meg, s a néző képzeletére is nagy szükség van az események nyomon követéséhez. Hozzáfűzte, neki is időbe telt, mire minden jelenet üzenetét mélyebben át tudta érezni.

– A várszínházi előadást nagyon várom, Békés megyében sok időt töltöttem, barátokat szereztem, itt volt az első színészlakásom, mindig szívesen látogatok az Alföldre – árulta el a színész. Kiemelte, színházi karrierje elején Békéscsabán több darabban is játszott, a Monte Cristo grófja, a Diótörő és Frank Sinatra Hang című darabja egytől egyig élménydús időszakot jelentett számára.

Kérdésemre, hogyan vészelte át a koronavírus-járvány miatti hosszabb kényszerszünetet, elmondta, hogy a kezdetekkor élvezte a pihenést, szüksége is volt a kikapcsolódásra, később azonban, amikor a sokadik hónap telt el színház és közönség nélkül, anyagilag és lelkileg is egyre megterhelőbbnek érezte a helyzetet.

– Az énekesi karrieremet is háttérbe szorítottam a koncertek elmaradása miatt, de később mindenképp szeretném, ha a színészet és az éneklés egyenlő arányban lenne jelen az életemben – mondta Vastag Tamás. Hozzá­tette, azért nem tétlenkedett, az elmúlt időszakban rengeteg anyagot, érzést és gondolatot gyűjtött, verseket írt, amiket majd dallamokkal tud támogatni, felhangolni. Elmondta azt is, hogy a családjával, feleségével töltött időt végig ajándéknak tekintette, rengeteget kertészkedtek, kutyáztak, bicikliztek a fiaival, akik így most kicsit apásabbak lettek.

Énekesként, színészként és apaként is megállja helyét

Vastag Tamás Veszprémben született 1991 júniusában. Édesapja egyetemi professzorként, ­édesanyja tanítónőként dolgozott. A Fonogram díjas énekes először az X-Faktor című tehetségkutató műsorban tűnt fel 2010-ben, sikerei nyomán vált országosan ismertté.

Első önálló klipje 2011 májusában jelent meg 3x3 címmel. Színészi karrierje is tíz évvel ezelőtt kezdődött, Békéscsabán, Sopronban, Győrben egyaránt játszott, főként komikus és zenés darabokban. Vastag Tamás fiatalon lett édesapa, tanítónő párjával két fiút nevelnek: Sándor Samu 2016 júniusában, Péter pedig 2018 januárjában született. Szabadidejét legszívesebben gyermekeivel tölti. Ilyenkor felkeresik a kedvenc játszótereket, kirándulnak, kerékpároznak és a család nyaranta igyekszik minél több időt a víz közelében tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában