Békéscsaba

2019.12.15. 16:28

Jubilált a Körös Irodalmi Társaság

Húsz évvel ezelőtt alakult meg a Körös Irodalmi Társaság, a Békés megyei írókat, irodalombarátokat, a kortárs magyar irodalom iránt érdeklődő olvasókat tömörítő civil szervezet. A jubileum alkalmából kiadott KörKörös II. című antológiát szombaton mutatták be a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházának telt házas közönsége előtt.

Papp Gábor

Kšršs Irodalmi T‡rsas‡g jubileumi kar‡csonyi estje BŽkŽscsab‡n

Fotó: Imre György

Elek Tibor, a társaság elnöke, felidézte a két évtizedes tevékenységük legfontosabb eredményeit. Mint megállapította: kezdettől együttműködve a Bárka szerkesztőségével, az első évtizedben jórészt a Békés Megyei Könyvtár, majd a Békéscsabai Jókai Színház intézményi támogatásával sikerült a megyében élénk és színvonalas irodalmi életet létrehozni, a megyebeli értékes alkotói tevékenységet az egyetemes irodalmi alkotóáramlatokba csatlakoztatni, amit jól reprezentál a frissen megjelent kötet is.

Fotók: Imre György

A társaság elnökségi tagjai, Kiss Ottó és Kiss László, egyben az antológia szerkesztői arról beszéltek, hogyan gyűjtötték össze a 26 szerző verseit, novelláit, esszéit, de emellett a fotójukat, rövid életrajzukat és fontosabb publikációik jegyzékét is.

Farkas Wellmann Éva elnökségi tag, egy másik, a Bárka műhelyében készült antológia, a Mondani-valók című alkalmi gyerekverseket tartalmazó kötet megjelenéséről számolt be, amelynek december 18-án lesz a nagyszabású bemutatója a színházban.

Az est során a KörKörös II. antológia szerzői közül többen, így Banner Zoltán, Becsy András, Bék Timur, Csillag Tamás, Dávid Péter, Elek Tibor, Farkas Wellmann Éva, Fodor György, Józsa Péter, Kiss László, Kiss Ottó, Molnár Lajos, Péter Erika, Somi Éva, Szathmári Dominik, Szil Ágnes, Szilágyi András, Szuromi Pál, Teleki-Szávai Krisztina is felolvastak műveikből.

Az ünnepi, karácsonyi hangulathoz pedig még a fiatal költő, Szatmári Dominik zongorajátéka is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában