kultúra

2019.11.05. 13:01

Irodalmi estet tartott Csuja Imre Gyomaendrődön

Imi, mondj egy verset! címmel tartotta önálló estjét Csuja Imre a Határ Győző Városi Könyvtárban hétfőn.

B. A.

A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész azt vallja, hogy verset mondani bárhol lehet, ehhez hűen azonnal bele is kezdett a szavalásba. A versfüzér első részében többek között Petőfi: Anyám tyúkja, Arany: Családi kör és Radnóti: Nem tudhatom című versei záporoztak szünet nélkül a közönségre, akik csak ezt követően hallhattak történetet a művésztől arra vonatkozóan, hogy honnan is ered a versek iránti szenvedélye.

Fotók: Balázs Anett

Kiderült, még olvasni sem tudott, mikor nagymamája hallás után tanította meg neki az első költeményeket, melyeket később szülőfaluja, Hajdúnánás összegyűlt népének szórakoztatására adott elő. A rövid kis történetmesélős megszakítás után még közel egy órán élvezhette a közönség Csuja Imre magával ragadó előadásmódjában a hazai verseket. Az estet ráadásként Babits Mihály Jónás könyve szavalásával zárta, és ahogyan az összes költeményt, ennek is minden egyes strófáját fejből idézte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában