galériával és videóval

2019.10.01. 09:42

Reggel a sportról, este a buliról szólt a Gara hétfői napja

Még ki sem pihenhették a vasárnapi fáklyás felvonulást a diákok, másnap reggel máris traktorkereket gurítottak, rodeózniuk kellett és motorgumit dobálniuk.

beol.hu

Fotó: Mathe Csongor

Fáradtan indult a legtöbb diák hétfő reggele a bulis estét követően. A " target="_blank" rel="nofollow noopener">fáklyás felvonulás és a BWS vasárnap esti koncertje után másnap reggel várta őket a Középiskolás Sportparádé. A kilenc csapat, a tízpróba keretében, tíz versenyszámban – rekeszmászás, „Garatorony” építés, gépjármű tolás és húzás, traktorgumiabroncs hajtás, rodeó, láncreakció, talicska tolás, motorgumi dobás, százlábú, darts –, majd kidobósban is összemérték erejüket.

Forrás: a Csabai Garabonciás Napok Facebook-oldala

A szoros és izgalmas versenyek közepette Dankó Réka Kornélia, a Belvár stáb tagja a következőképpen értékelte csapata délelőtti sporteredményeit:

– A mai napot szerintem nagyon jól meghúztuk, mert a tízpróbánál az utolsó információm az volt, hogy a tízből nyolc versenyszámban alapidőn felül teljesítettünk, a partizánlabdában pedig a középmezőnyben vagyunk.

A sportprogramok mellett párhuzamosan Beck Zoltán, Az Év Szövegírója díjjal kitüntetett énekes-gitáros és a 30Y zenekar alapítója, tartott rendhagyó irodalomórát a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának könyvtárában. Hétfőn három, kedden pedig újabb három órát tart, melyek az irdalom sajátosságairól szólnak. Az első nap kreatív, interaktív feladatokkal dolgozta fel a sztereotípia témakörét.

Forrás: a Csabai Garabonciás Napok Facebook-oldala

Kiss Jázmin, a Közgé tanulóját az első óra utáni szünetben faggattuk tapasztalatairól az óra kapcsán:

– Beck Zoli megmutatta az irodalomnak egy olyan oldalát, amivel kevésbé találkozunk az iskolában. Úgy érzem könnyebben fogyaszthatóvá tette a feladatokkal és a példákkal a tananyagot. Utat teremtett az irdalom és az ifjúság között.

Bár számtalan meghökkentő dologgal találkozhatunk a GarabonCity-ben – unikornissá átalakított lóval, quaddal, kipingált autókkal, gólyalábasokkal, cserkésztáborral – egyiket sem övezte akkora népszerűség, mint amikor váratlanul kiszállt egy autóból Elek Zoltán youtuber. A gasztrovlogger a Közgé csapatát erősítette, ugyanis Sajben Bálinttal, a Dare2Change stábjának jelöltjével készített ebédet a GaraCity lakóinak. A menü tömlősajttal töltött párizsi volt, ami osztatlan sikert aratott a kóstolók körében.

Forrás: a Csabai Garabonciás Napok Facebook-oldala

Ebéd után kezdődött a GamePub standjában a Counter Strike: GO számítógépes játék döntője. A Békéscsabai Esport Baknokság két döntőse hosszú órákig küzdött egymással, végül " target="_blank" rel="nofollow noopener">Balassa Botond (Közgé) csapata vihette haza a trófeát, legyőzve Toszeczki Róbert (Gészi) csapatát, akik így a második helyen végeztek.

Forrás: a GamePub Facebook-oldala

A hétfői nap végül öt órától kampány koncertekkel zárult. Az öt zenekar – Fiúk (Kemény), Basket Case (Gészi), Lmen Prala (Szegya), Antovszki Band (Trefort) és Acoustic Planet (BEG) – este tíz óráig szórakoztatta a diákokat.

A hétfői nap képeit IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában