Békéscsaba

2019.10.17. 15:26

Harmadjára is Szente Bélát választották a szövetség élére

A Kulturális Központok Országos Szövetsége szerdán Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban tartotta őszi országos közművelődési konferenciáját és tisztújító közgyűlését.

A több mint két évtizede működő, az ország 75 legjelentősebb városi kulturális intézményét összefogó és képviselő országos hatókörű reprezentatív szakmai szervezet elnökévé immár harmadízben Szente Bélát, a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóját választották.

Az elnökség sorába a tagság az intézményi igazgatók köréből további négy elismert közművelődési szakembert delegált: alelnökként továbbra is bizalmat kapott Neveda Amália (Veszprém) és Szűcs Ferenc (Budapest), elnökségi tagként Csengei Ágota (Keszthely), valamint a korábban ellenőrző bizottsági tagként résztvevő Mátyás Zoltán (Tiszaújváros).

Fotó: Kónya Kincső

A három évre megválasztott vezetőtestület továbbra is elsődleges céljának fogalmazta meg a felelősség szem előtt tartását, a folyamatos információcsere és tudásmegosztás által a sokirányú kulturális, közösségi és szabadidős tevékenységet folytató, nagy látogatottságú kulturális központok, közművelődési intézmények szakmai fejlődésének segítését, a minőség magas szintű biztosítását, valamint az intézményi hálózat hatékony érdekképviseletét, a szakmai presztízs növelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában