Galériákkal, videókkal

2019.09.30. 13:50

Garabonciás Napok: a diákságról szól az elkövetkező négy nap

Több ezer diák indult útjára a Szent István térről vasárnap este. Idén is a fáklyás felvonulással indult el a Csabai Garabonciás Napok programsorozat.

V. N.

Garabonciás fáklyás felvonulással kezd?dött el Békéscsabán

Fotó: Imre György

Az iskolák képviselői egészen a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának Sportcsarnoka mellett felállított szabadtéri színpadig hömpölyögtek a városon keresztül. Ahol a főiskola dékánja, dr. Vincze Gábor köszöntötte a megjelenteket, mint mondta a garabonciás napok egy olyan ifjúsági rendezvény, amely mindenki életében egy mérföldkő, ahol kapcsolatokat és közösséget építhetnek a fiatalok. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a Modern Városok Program részeként, a főiskola épülete hamarosan megújul, illetve a csabai intézmény jövőre egyetem lehet. – Reméljük, a jövőben minél többen itt maradtok a megyében, Békéscsabán – fogalmazott.

Szarvas Péter kiemelte, sok ember munkája van abban, hogy évről évre ennyi fiatalt megmozgat ez a rendezvény. Hozzátette, mindez azért van, mert az itteni fiatalok minden évben kérik, hogy megrendezzék nekik Magyarország legnagyobb középiskolás fesztiválját. Kitért arra is, hogy ez a hét egy vetélkedő, ahol idén kilenc polgármester jelölt indul az elismerő címért. – A kampányprogramok között három téma minden esetben szerepel, ez pedig a környezettudatosság, egy közösségi tér kialakítása a diákság számra, illetve a segítségnyújtás, a jótékonykodás gondolata. – A tanulás mellett segíteni akartok másokon, ezt a tulajdonságot őrizzétek meg – hívta fel a fiatalok figyelmét a városvezető.

A nulladik nap a Beerseewalk koncertjével ért véget.

Másnap a programok tovább folytatódtak, többek között délután háromkor megnyílt a garabonciás napok képző-, iparművészeti és fotó kiállítása a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégium aulájában. Az eseményen elhangzott, már a kezdetektől fontos része ez a kiállítás a rendezvénynek.

– Ez az egyetlen bemutatkozási lehetőség a középiskolás diákoknak, hogy együtt, a saját világukat bemutatva szerepelhetnek egy közös kiállításon – fogalmazott Novák Attila, a SZEGYA művészeti tagozat munkaközösségének vezetője. A diákok által beküldött alkotások közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat fotó, festmény, alkalmazott grafika és képi grafika kategóriákban. A stílusban és technikában is igen változatos tárlat az egész héten nyitva áll az érdeklődők előtt.

A felvonulás

Összefoglaló videó

BSW koncert

A Csabai Garabonciás Napok hivatalos Facebook-oldalán megosztott galériát IDE KATTINTVA tekintheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában