Bréda-klasszikusok

2019.08.25. 06:58

Különleges tehetség koncertezett Lőkösházán

Bréda-klasszikusok címmel adott koncertet pénteken Fülep Máté bariton, a X. Nemzetközi Simándy Énekverseny különdíjasa a Bréda Kastélyban.

V. E.

Prof. Temesi Mária, Liszt Ferenc-díjas nemzetközileg elismert magyar operaénekesnő, tanszékvezető egyetemi tanár, és az énekverseny igazgatója elmondta, a Simándy József Énekverseny az országban egyedülálló múlttal, illetve jelennel rendelkezik, és tavaly ünnepelte 20 éves fennállását. Hozzátette, bár a megmérettetés nemzetközi – volt, amikor egyszerre 16 országból voltak jelen résztvevői -, mégis elsősorban a magyar énekes tehetségekről szól.

Prof. Temesi Mária

Fülep Mátéról kifejtette, egy tehetséges ifjú művészt ismerhet meg személyében a közönség. Ismeretségük legalább 10 éves múltra tekint vissza, és a mesterkurzusain is jelen volt. Mély lelkiségű emberként említette, és sok hasonló tulajdonságú művészt szeretne látni az operában. Koncertjéről elmondta, a lehetőségét a verseny különdíjaként nyerte el.

Fülep Máté /Beküldött fotók/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!