ősbemutató

2019.07.01. 13:50

Feltárul Karády zárkája Gyulán

Darvasi László Karády zárkája című monodrámájának zenés ősbemutatóját tartják július 5-én, pénteken 21 órakor a Gyulai Várszínház Kamaratermében – tájékoztatta hírportálunkat dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója. A címszerepben Bartha Boróka látható, az előadás rendezője Béres László, zongorán közreműködik Horváth Zoltán, a díszleteket Márton Erika tervezte.

P. G.

Karády Katalint a titokzatos, az ünnepelt, a rajongott, az áhított dívát ezúttal a Gestapo 525-ös számú cellájában látjuk és halljuk, még énekelni is!. Pedig ez egy „olyan produkció, / sztárprodukció, / világpremier, / egyedi és megismételhetetlen produkció, / melyet senki sem láthat a két szemével”. Miközben mennyire szeretnénk tudni „hogyan kell titokzatosnak lenni, / hogyan kell izgatónak lenni, / rejtélyesnek, bestiának, jégkirálynőnek, szivárványnak… / huhh…!” Hogyan lesz a szenvedéstörténetből megváltástörténet. Darvasi László, korunk egyik legkiválóbb magyar prózaírója, költői szépségű szövegében Karády Katalin (Bartha Boróka) élete szerepét alakítja szívfájdító módon, hogy visszataláljon „az igazsághoz, / a normális, nappali fényhez, / a szabad levegőhöz, / a szélhez…”

A bemutató előtti este, július 4-én. Csütörtökön 21 órakor a gyulai vár Rondellájánál közönségtalálkozót tartanak, melyen részt vesz a Karády Katalint alakító Bartha Boróka színművész és a szerző, Darvasi László is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában