galériával

2019.04.12. 13:49

Magna Cum Laude: már aranylemeznél tart a Gyulai Húszfeldolgozó

A Gyulahús Kft. támogatásával jelent meg az idén húsz éves Magna Cum Laude beszédes című, Gyulai húszfeldolgozó című különleges CD-je a közelmúltban. A korongon olyan nagyágyúk adják elő Mező Misiék slágereit, mint Majka, a Beatrice, a Csík Zenekar, Charlie, Balázs Fecó és Rúzsa Magdi.

Papp Gábor

Mi itt Gyulán gyulainak érezzük, gyulainak tartjuk a Magna Cum Laude zenekart, és nagyon büszkék vagyunk a sikereikre – hangsúlyozta a cég és az együttes együttműködésével kapcsolatos, a Gyulahús székhelyén megtartott péntek reggeli sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő.

A város polgármestere hangsúlyozta, több mint nyolc éve törekvésük, hogy a gyulai értékek képviselői a gasztronómia, a turizmus, a kultúra területén működjenek együtt, és szinergikus hatásokat kifejtve, a partnerség jegyében találják meg a kapcsolódási pontokat.

Fotó: Kiss Zoltán

– Az egyik legfrissebb fejlemény, hogy a Gyulahús támogatta a Magna Cum Laude Gyulai Húszfeldolgozó című lemezének létrejöttét – ecsetelte Dr. Görgényi Ernő. – A CD-nek rendkívül szellemes címet választottak a csapat tagjai, amivel a gyulai húsiparra is utaltak.

A polgármester szólt arról, hogy a zenekar az Arénában rendkívül sikeres koncertet adott nemrég, amelyen a Gyulahús termékek kóstoltatásával, disznóvágási hangulattal volt jelen.

A zenekar énekese, Mező Misi elmondta, édesanyja korábban hosszú éveken keresztül dolgozott a Gyulai Húskombinátnál, így erős a kötődése a helyi húsiparhoz. A lemez címéről szólva elmondta, az egy baráti este után született meg gitárosuk, Szabó Tibor ötletére.

– Azt hiszem, ez az egyik legsikeresebb címválasztásunk – tette hozzá, majd kiemelte, hogy mennyire eredményesen és jól dolgoztak együtt a Gyulahússal.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a gyulai húsipar tavaly ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját, míg a Magna Cum Laude idén 20 éves.

– Ezek az időintervallumok is azt mutatják, hogy mind a zenekar dalai, mind cégünk termékei iránt van igény – húzta alá. Megerősítette, hogy a Gyulahús egyaránt támogatta az együttes CD-jének megjelenését, illetve Arénában megtartott koncertjét.

Közös Facebook-játékuk is volt, amin öt páros jegyet sorsoltak ki a már említett koncertre, ahol a cég egyébként a Kolbászoldal elnevezésű gasztronómia részlegen volt jelen sütnivaló kolbásszal.

Az együttes tagjai a sajtótájékoztatóval párhuzamosan Hajduk Zoltán üzemvezető segítségével betekintést nyerhettek a Gyulahús termékeinek ízvilágába, illetve magába az üzembe is ellátogattak. A csapat számos kérdéssel is bombázta a szakembert, sok mindenre kíváncsiak voltak a fiúk.

Szabó Tibor külön szólt arról, hogy mennyire sokra tartja a cég termékeit.

A Gyulai Húszfeldolgozó című albummal kapcsolatban Mező Misi és Szabó Tibor elmondták, egy rendkívül különleges munkán vannak túl. Azt egyébként a zenekar Facebook-oldalán olvashattuk, hogy a CD alig két hét alatt aranylemez lett.

A jubileumi válogatásalbumon címének megfelelően húsz dal szerepel, olyan zenekarok és előadók feldolgozásában, mint a Beatrice, a Republic, a Hooligans, a Csík Zenekar, Ganxsta Zolee és a Kartel, Rúzsa Magdi, a Neoton Família Sztárjai, Charlie vagy Balázs Fecó.

– Mindenképp szerettük volna, hogy színes legyen a repertoár, azaz ne csak a rock vagy a metál műfajából, hanem a népzenéből, a jazz világából és a populárisabb közegből is szerepeljenek előadók – fogalmazott Mező Misi.

Szabó Tibi pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen nagy élményt jelentett számukra, hogy olyan előadók is szerepelnek a CD-n, akikre felnéznek, akiket példaképüknek is tekintenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában