Macska a forró bádogtetőn

2019.02.26. 06:55

Lélektani drámát láthatnak a nézők a szarvasi Cervinus Teátrum színpadán

Stúdió-előadás keretein belül, de a nagyszínpadon fut a szarvasi Cervinus Teátrum legújabb produkciója, Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című darabja.

B. A.

A romantikus dráma főhőse Big Daddy Pollitt, a gazdag ültetvényes, aki 65. születésnapját készül megünnepelni családja körében. A férfiról nemrégen állapította meg orvosa, hogy rákban szenved, s nincs sok ideje hátra. Két fia is megérkezik, Gooper, a mintafiú boldog és kiegyensúlyozott házasságban él feleségével,. Reménykedik, hogy az örökség nagy részét ő kapja. De ott van a másik fiú, Brick, aki barátja öngyilkossága után összeomlott, az alkoholba menekült, s a feleségétől is eltávolodott. A születésnapi ünnepségen régi sérelmek kerülnek felszínre és kibontakoznak előttünk a családtagok ruha nélküli kapcsolatai is.

Fotók: Vallo Zoltán

A rendező, s egyben dramaturg Dósa Zsuzsa azt mondja, több mint tíz éve tervezi, hogy színre viszi az előadást. Úgy véli, az amerikai író mérhetetlenül értett az emberi lelkekhez, így a darabban játszódó családi viszonyok örökérvényűek.

– A darab a maga módján megpróbál választ adni a dolgokra, hiszen nyersen és világosan teszi fel a kérdéseket. Mély lelkiség és erős szakmai tudás kell a szerepek eljátszásához, de megtaláltam a tökéletes társulatot, így megérte várni.

Big Daddy szerepében Nádházy Pétert láthatja a közönség, aki korábban nem találkozott Tennesse-darabbal, de mikor megkapta a szerepet, nagyon hálás volt.

– Ez egy fantasztikus szerep azzal együtt, hogy nem a legszerethetőbb figura a műben, hiszen 40 évi házasság után őrjöngve kommunikál a nejével. Eleinte nehéz volt, hogy decibelekkel hangosabban és közönségesen kell beszélnem, de beleszoktam – tudtuk meg Nádházy Pétertől.

A kisebbik fiú, Brick szerepében Timkó János begipszelt lábbal lép színre, és az előadás végig a színpadon marad. A fiatal színész szerepe szerint tőmondatokban beszél, ami tovább nehezíti a játékát.

– Nagy koncentrációt igényel a szereplő megformálása, amely fárasztó is, de ez kellemes fáradtság számomra – mondta Timkó János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában