Hangszercsere Program

2019.01.23. 14:47

Hangversenyen avatták fel az új hangszereket Gyulán

Közös hangversenyen mutatkozott be a Gyulai Tankerületi Központ által, a 2018. évi Hangszercsere Program keretében beszerzett, összesen mintegy 31,4 millió forint értékű, új és megújult hangszerek legjava kedden, a magyar kultúra napján.

A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyterme adott helyszínt annak a rendezvénynek, melyen a gyulai tankerület hat művészeti iskolájának tanulói és tanárai léptek fel.

A hangverseny tisztelgés a Kodály-program névadója előtt és méltó ünneplés a magyar kultúra napja alkalmából.

/Beküldött felvétel/

A Kodály-program keretében, a 2018. évi Hangszercsere Program révén a Gyulai Tankerületi Központ mintegy 17 iskolájában kerülhetett sor új hangszerek beszerzésére, meglévő hangszerek cseréjére, felújítására.

Többek között kiváló minőségű pianínók, vonós-, fa- és rézfúvós valamint népi hangszerek szolgálják ezentúl a fiatal növendékek művészeti tanulmányait, de mellettük kottatartó állványok és más kiegészítő eszközök is beszerzésre kerültek az iskolák egyéni igényei alapján.

A Gyulai Tankerületi Központ hisz benne, hogy kezdeményezése, e közös hangverseny, melyre az elmúlt évtizedekben nem volt példa, hagyománnyá növi ki magát és segíthet a felnövekvő generáció zenei kultúrájának elmélyítésében, valamint erősíti a művészeti iskolák közötti szakmai kapcsolatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában