színház

2018.09.04. 12:51

Hamarosan „nyílik” az ibolya Szarvason

A Cervinus Teátrum szeptemberben tűzi műsorára Molnár Ferenc Az ibolya című vígjátékát.

B. A.

Fotó: Babák Zoltán

A darabot felolvasószínházi formájában már januárban megismerhette a szarvasi közönség, melyet nyár közepén egy sajtónyilvános olvasópróba követett. Az előadást Korcsmáros György Jászai Mari-díjas érdemes művész rendezi, aki ezek mellett a vígjáték egyik főszerepét, a színházi igazgató karakterét is megformálja majd. Ehhez saját életéből is meríthet elemeket, hiszen 15 évig vezette a Győri Nemzeti Színházat.

Fotó: Babák Zoltán

Az „ibolya” a színház világából veszi szereplőit: színészek, zeneszerző, kóristák. A színház mogorva igazgatója egymás után dobja ki az önjelölt színésznőcskéket, akik hízelgéssel próbálnak szerephez jutni. Az éppen készülő zenés produkció romantikus zeneszerzője rosszallással figyeli az igazgatónak a hölgyekkel szembeni goromba bánásmódját. A történet váratlan fordulatot vesz, amikor megjelenik az egyszerű és szókimondó selmeci segédszubrett, Ilonka.

A próbák jelenleg Budapesten zajlanak, ahová Dósa Zsuzsa Domján Edit-díjas színésznő is rendszerint eljár. A Cervinus művészeti igazgatója Széll Kisasszonyt alakítja a szalonvígjátékban, amely magába foglalja a kedvenc komédiaelemeket, úgy mint fogadás, szerepcsere, fordulat és szerelem.

Fotó: Babák Zoltán

– A főpróbahét már Szarvason zajlik. Molnár Ferenc egy örök klasszikus. Kamaratermi előadást kerestünk, melyre ez a darab a legalkalmasabb. Azt gondolom, hogy a színházi világban keringő mendemondák, amelyek arról szólnak, hogyan szerződtetnek le egy színésznőt, humoros formában bemutatva rendkívül szórakoztató lesz a közönségnek – mondta.

Az egyfelvonásos remekműhöz Nagy Szilvia tervezte a díszletet és jelmezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában