Szarvasi Vízi Színház

2018.05.15. 15:51

Szinte minden műfaj teret kap a csillagos ég alatt

A Szarvasi Vízi Színházban idén is minden este történik valami. Az előttünk álló nyáron többek között olyan előadások lesznek láthatóak, mint a Leszállás Párizsban, a Bob herceg, A férjvadász vagy az Örömlányok végnapjai.

Balázs Anett

A belépődíjas nagyszínházi produkciók közötti napokon ingyenes előadásokkal várják a nézőket. A társadalom minden egyes tagjára gondolva ebben az évadban is lesznek akadálymentesített előadások: a My Fair Lady című darabot jelnyelvi tolmácsolással is játsszák, és egy verses estet szintén színházi jelnyelvi tolmács segítségével tesznek a hallássérülteknek is közösségi élménnyé a szervezők.

Június 15-től nyolcadik évét kezdi meg a Szarvasi Vízi Színház. Babák Mihály polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy idén, közel 70 napon át minden nap lesz program, melyeknek fele klasszikus színházi előadás.

Fotó: A-Team/Ignácz Bence

Fekete Péter művészeti vezető hangsúlyozta, 2018 a családok éve, éppen ezért az egyik legszebbnek emlegetett nyitott előadóművészeti téren olyan előadásokat terveztek megvalósítani, melyek több generáció szórakoztatását is garantálják. Hozzátette, az önkormányzat támogatásával a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft, a Békéscsabai Jókai Színház és a Cervinus Teátrum hármasa a koncepció kialakításánál idén is arra törekedett, hogy szinte minden műfaj teret kapjon a csillagos ég alatt, legyen az operett, táncjáték, próza, musical, koncert, mese vagy cirkuszművészet.

Seregi Zoltán művészeti vezető mindezt megerősítve elmondta, az augusztus 19-ig tartó évad mintegy 70 előadásának – melyeknek többsége vígjáték – fele ingyenes, hiszen mint említette a kultúra mindenkinek jár. A teátrum első évadától nagy sikerrel fut a Vers a víz fölött programsorozat, amely idén is tartogat újdonságokat, méghozzá a Talkshow a víz fölött – Mellettem az utódom esteken a színházművészet ünnepelt színészeivel és ígéretes művészcsemetéikkel találkozhat a közönség.

A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 11-étől 24-éig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Hotel Menthol és az Ármány és szerelem musical is – tudtuk meg Dósa Zsuzsa művészeti igazgatótól.

Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idén is megvendégelik azokat a szaravasi gyerekeket akik javítottak a bizonyítványukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában