Összefoglaló

2024.07.09. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 9.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 9-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A zsúfolt kaszaperi buszon egy kedvesnek tűnő idős férfi ült le egy fiatal nő mellé. Az Oroscafé beszámolója szerint a férfi egy idő után furcsa kérdéseket tett fel, majd fogdosta a nőt.

Égen-földön keresték az eltűnt orosházi állatorvost és asszisztensét. Az orosházi Földön-Égen Mentőcsoport tagjai összehangolt munkájukkal bő 3 óra alatt megoldották a feladatot, s megtalálták az eltűnt orosházi állatorvost és asszisztensét.

A férfi 2019-ben egy internetes videójátékba regisztrált, ott hálózta be a tinédzser fiúkat. Kisfiúktól kért képeket, gyermekpornográfiával vádolják a férfit.

Agydaganatok kialakulásában is szerepet játszhat a most felfedezett új sejtosztódási mechanizmus. A HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (HUN-REN KOKI) Dr. Gereben Balázs által vezetett Molekuláris Sejt Metabolizmus Kutatócsoportja a központi idegrendszeri gliasejtek osztódását tanulmányozva egy olyan új molekuláris mechanizmust tárt fel, amelynek szerepe lehet emberi gliómadaganatok kialakulásában.

A kormány célzott intézkedései letörték és visszaszorították az inflációt. Az olyan intézkedések pedig, mint az online árfigyelő rendszer, élénk kiskereskedelmi versenyt generálva támogatják, hogy az infláció tartósan alacsony szinten maradjon – értékelte a legfrissebb adatokat keddi közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, írja az MTI.

Az országos toborzó kampányhoz csatlakozva nyílt kiképzési napot tartottak Csongrád-Csanádban, a dóci lő-és gyakorlótéren, amelyen a civil érdeklődők megismerkedhettek a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj katonáival és mindennapjaival.

Augusztustól még többe kerül, ha valaki szabálytalankodik: a gyorshajtás, az ittas vezetés és a lejárt műszaki is sokat drágul, ha elkapják a sofőrt.

Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt, ezért a kormány a határidőt 2026. július elsejéig meghosszabbítja – mondta Hankó Balázs, a kulturális és innovációs miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Harmincnyolc fokot mutatott a hőmérő – nem a lázmérő – így nekivágtunk fotós kollégámmal egy csabai sörtúrának hétfőn délután. Jól sikerült a sörtúra, de néha hosszúlépésbe is belefutottunk, sőt, jött a viceházmester. Kiderült az is, hogy a futball Eb-t a spanyolok nyerik. Mármint az általunk megkérdezett szurkolók szerint. Azt is tapasztaltuk, hogy sokan mellőzik az alkoholt ilyen hőségben, ők például a Kakasban Titanic-koktélt isznak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában