Temetését még szervezik

2024.05.24. 10:50

Sanyi mécsesét ellopták, felháborodtak a kakas csabai rajongói

Sanyinak, Békéscsaba minap elhunyt közkakasának szerdán este gyertyagyújtásos megemlékezést tartottak régi lakóhelyén, a Munkácsy téren. Egy Sanyi-rajongó hozott egy nagyobb méretű, szép mécsest, ami védte a benne lévő gyertyát a rossz időtől. Egyébként azért is hozta, hogy aki emlékezni szeretne, gyújthasson ott egy gyertyát máskor is. A mécsest reggelre ellopták.

Nyemcsok László

Szerdán tartottak megemlékezést Sanyi kakas emlékére a téren, ahol az állat a mindennapjait töltötte.

Sanyi kakas, mécses, ellopták
A megemlékezés után lopták el Sanyi mécsesét Forrás:  Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport/Facebook

Bodrogközy Rita békéscsabai énekesnő írta ki a Facebookon, hogy az emlékmécsest reggelre ellopták. Rita kemény hangon ítélte el a cselekményt.

Sanyi boldog volt a téren, és az embereknek örömet okozott. Mi a tér közelében lakunk, mindig arra jöttem a városba, ahol Sanyi élt. Jókedvet adott, vidáman kukorékolt. Mindez már a múlté. De hogy még a rá való emlékezést is meggyalázzák a mécses ellopásával, az ép ésszel felfoghatatlan.

Egy másik hozzászóló arról írt, Sanyi kakas szerinte a védtelenek, a kiszolgáltatottak, az ártatlanul bántalmazottak jelképe. A sírhelye, ha közterületen lesz, mindenképpen komoly jelentéssel bír.

Sanyi kakas sokak kedvence volt.

Ami az utóbbi napokban már várható volt, Sanyi, a csabaiak közkakasa – aki miatt az országból is sokan zarándokoltak el a városba – hétfőn délután örökre elaludt. Mégpedig a békéscsabai Fekete-tanyán, a résztulajdonos, Fekete Vanda ölében. Sanyi, az egykoron büszke, jó kinézetű kakas a végén már alig nyomott egy kilót, a taraja nagyon fakó volt, nem is evett, nem is ivott. A temetését még mindig tervezik

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában