Beruházás

2024.05.30. 14:11

Egymilliárdot nyert Békéscsaba: ilyen fejlesztések jönnek az Árpád fürdőben

Mintegy 1 milliárd forintot nyert egy nagyszabású beruházásra Békéscsaba, a forrásból főleg az Árpád fürdőt fejlesztik. A munkálatok jövő év első felében indulhatnak és egy évet vehetnek igénybe, ebben az időszakban is működne az Árpád fürdő– jelentette be a csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Paláncz György alpolgármester, Opauszki Zoltán tanácsnok, valamint dr. Sódar Anita és Vass Csaba, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője és ügyvezető-helyettese.

Licska Balázs

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, a TOP Plusz keretében nyert 950 millió forintot egy nagyszabású beruházásra Békéscsaba, a forrásból az Árpád fürdő régen várt felújítása, átalakítása is megvalósulhat. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a munkálatok 2025 első felében indulhatnak és 2026 első felében érhetnek véget, a strand ekkor is, tehát folyamatosan nyitva tartana.

fejlesztések, Árpád fürdő, Békéscsaba
Opauszki Zoltán, Herczeg Tamás, Paláncz György, Vass Csaba és dr. Sódar Anita jelentette be az Árpád fürdő fejlesztését. Fotó: Bencsik Ádám

Régóta tervezték az Árpád fürdő fejlesztését

Beszélt arról, hogy az Árpád fürdő évente 130 ezer látogatót vonz, a felmérések szerint a 80 százalékuk Békéscsabáról és környékéről érkezik, de vannak külföldi vendégek is. A strand kapacitásáról hozzátette: télen 1000, nyáron pedig több mint 3500 látogatót képes fogadni. Az Árpád fürdő fejlesztését régóta tervezték Békéscsabán, a sikeres pályázatot a városfejlesztési nonprofit kft. készítette elő. A beruházás legjelentősebb eleme egy újabb gyermekparadicsom lesz.

Új gyerekparadicsomot is kialakítanak

Az Árpád fürdőben egy hiánypótló és időszerűvé is vált beruházást tesz lehetővé az összességében 950 millió forintos, részben a CsabaParkot és a Munkácsy Negyedet is érintő fejlesztés – folytatta Paláncz György, Békéscsaba alpolgármestere. Hangsúlyozta, hogy a helyiek, a látogatók igényeire alapozva fogalmazták meg, hogy milyen fejlesztéseket valósítsanak meg a strandon.

Sorolta, miszerint egy újabb gyermekparadicsomot alakítanak ki játékelemekkel és játszótérrel, gondolva a családokra. A Penza lakótelep felőli bejáratot, a kishidat is rendbe teszik, de egy újabb nyári bejáratot szintén kialakítanak. Azért, hogy kulturált környezetet teremtsenek, a zöldfelületek rendbe tételére ugyancsak hangsúlyt fektetnek. Az uszoda környezetében cserélik a burkolatot, megújulnak a gyógyvizes medencék, illetve többek között a lelátót, a padokat is korszerűsítik.

A Munkácsy Negyedet és a CsabaParkot is érinti a beruházás

A Munkácsy Negyedben az a cél, hogy egységes arculatot teremtsenek, ennek érdekében egyedi utcanévtáblákat, információs táblákat terveznek. A CsabaPark, valamint a benne lévő két játszótér, a kalandpark, a futópálya egyre népszerűbb. Itt is látogatóirányító táblákat, térképeket, ismeretterjesztő felületeket tesznek ki. Mind a Munkácsy Negyedben, mind a CsabaParkban lesznek szelfipontok: Békéscsaba, Munkácsy Negyed és CsabaPark feliratokat helyeznek ki. 

Óriásit lépett előre a turizmus tekintetében Békéscsaba

Opauszki Zoltán, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke emlékeztetett: az elmúlt években több turisztikai fejlesztés valósult meg Békéscsabán, így a CsabaPark, a Munkácsy Negyed, a Wenckheim turista- és kerékpárút, és most egy újabb, sokak által várt beruházás következik. Kiváló lehetőséget nyújt arra a projekt, hogy fejlesszék az elérhető szolgáltatások színvonalát, javítsák az állapotokat az Árpád fürdőben.

A projekt egy üzenet is, hogy Békéscsaba épít az idegenforgalomra mint gazdasági ágazatra – folytatta. Úgy véli, a város nagyot lépett előre, és mostanra a vendégéjszakák száma nemhogy elérte, de meg is haladta a koronavírus-járvány előtti utolsó békeévben tapasztalt, 2019-es szintet. Hangsúlyozta, hogy a vendégéjszakák jelentős részét a fürdők hozzák, ezért is lényeges, hogy egy hiánypótló beruházás valósul meg a békéscsabai strandon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában