Tehetségkutató

2024.04.21. 12:42

Ötvennél több tehetség bemutatkozott Mezőhegyesen

Magabiztosak, felkészültek, ügyesek voltak mindazok, akik arra vállalkoztak szombaton, hogy megmutassák tehetségüket a Mutasd Magad Dél-Békés elnevezésű tehetségkutató utolsó szemezgetőjén, Mezőhegyesen. Nagyon sokszínű volt a műsor, amelyben zenés, prózai, táncos fellépők álltak színpadra.

Csete Ilona

Maratonira sikeredett a Mutasd Magad Dél-Békés harmadik, egyben utolsó szemezgetője. A rendezvényt Pap István Tibor, Mezőhegyes polgármestere nyitotta meg, aki a helyi identitás, a dél-békési identitás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében. 

tehetségkutató
Mezőhegyesi tehetségek álltak színpadra. Fotó: Facebook

A zsűri végül 51 produkciót tekintett meg. A három tagú testület –Duma Zsolt drámapedagógus, Demény Lajosné zenepedagógus és Németh Gyuláné pedagógus – közel 5 órán keresztül hallgatta a tehetségeket, akik szinte minden műfajban megmutatták tudásukat – számoltak be a főszervezők a közösségi oldalukon.

Több énekes, táncos, hangszeres bemutatkozó után elkezdődött az eredményhirdetés. A zsűri elmondása alapján egy hosszú, ám rendkívül színvonalas szemezgetőn figyelhették a fellépőket. A sok-sok arany, ezüst és bronz minősített mellett 3 nevet kiemeltek: Ristin Roland zongorista évek óta szereplője a rendezvénysorozatnak. Őt kiemelt arany minősítéssel jutalmazta a zsűri, azonban nem egyedüliként. Noa Hendrix csupán pár évnyi zongorázás után szintén kiemelt arany minősítésben részesült emlékezetes zongorajátékáért. Volt egy különdíjas: Polgárdi Áron Nagymenő-díjban részesült. 

Műfaji sokszínűség jellemezte a szombati napot. Fotó: Facebook

A következő héten véget ér a rendezvénysorozat: Medgyesegyházán szombaton 14 órától megrendezik a XII. Százszorszép gálát, ahol az elmúlt hetek arany és gálameghívásos ezüst minősített produkciói bemutatkoznak.

Az elmúlt 3 hétben közel 100 produkcióban több mint 200 gyermek állt színpadra, hogy megmutassa magát. 

Szívünk tele szeretettel, hogy ennyi gyermek és felkészítő fontosnak tartja azt, hogy részt vegyen a rendezvénysorozaton – fogalmaztak a nap végén az ötletgazdák, akik minél több nézővel szeretnének találkozni Medgyesegyházán.

Kicsik és nagyok megmutatták felkészültségüket. Fotó: Facebook

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában