Festészet

2024.04.08. 13:10

Orosháza 41 Feldmann Tibor festménnyel gazdagodott

A több mint egymillió forint értékű, negyvenegy Feldmann Tibor által készített festményt adományozott F. Varga Mária, a festő özvegye Orosházának. Az erről szóló hivatalos dokumentumot Dávid Zoltán polgármesterrel hétfőn írták alá a képtárban.

Csete Ilona

Kiállítás nyílt pénteken az Orosházi Városi Képtárban, bemutatva az Orosházi Fiatal Festők Csoportját is megalapító Feldmann Tibor életművének egy jelentős szeletét, konkrétan 41 festményét.

Dávid Zoltán, F. Varga Mária, Józó Tamásné, a múzeum és képtár igazgatója. A képeket a városvezető is megnézte. Fotó: Csete Ilona

Feldmann Tibor festményei mostantól a város kulturális és képzőművészeti értékeit gyarapítják, Orosházának adományozta azokat F. Varga Mária – ezt már a kiállításmegnyitón bejelentette, a hivatalos átadás-átvétel pedig hétfőn, a polgármester jelenlétében zajlott.

– Azt mondják, csak az hal meg, akit elfelejtenek. Én így kívánok gondoskodni arról, hogy férjemet, Feldmann Tibort ne feledjék – tette hozzá F. Varga Mária a kiállításon. Ezt megerősítette Dávid Zoltán is, aki méltatta az alkotó munkásságát, alkotó közösségük megszervezését, az Orosházához fűződő szoros kapcsolatát a festőnek, aki alkotótáborokban, hazai és nemzetközi kiállításokon is öregbítette a város hírnevét.

Mostantól az ő képei is gazdagítják Orosháza kulturális kincseit, ahogy nagyon sok helyi képzőművész alkotása is megtekinthető az Orosházi Városi Képtárban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában