Közönségszavazás

2024.04.09. 15:41

Olvasóink döntöttek: átvették díjaikat az év sportolói és az év embere – galériával

A Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu olvasói határoztak arról, ki legyen 2023-ban az Év embere, és szintén közönségszavazás alapján dőltek el a tavalyi Év sportolója címek is. A díjakat kedden Békéscsabán, a Mediaworks Hungary Zrt. Békés vármegyei irodájában vették át a győztesek, akiknek személyéről olvasóink döntöttek.

Licska Balázs

A Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu által indított közönségszavazás eredményeként a jelöltek közül – akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és gyarapították a régiót nemcsak tavaly, hanem az elmúlt években, évtizedekben is – a nagyszénási Fődi Andrásné, a Mira Csillagászati Egyesület elnöke érdemelte ki 2023-ban az év embere címet. 

Az év embere és az Év sportolói díjátadója
Olvasóink döntése alapján ők az év sportolói és az év embere 2023-ban Békés vármegyében
Fotó: Bencsik Ádám

Békés vármegye bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő versenyzőkben, akik számos örömteli pillanatot okoztak az elmúlt évben is. A Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu itt is közönségszavazást indított, és az olvasók döntöttek az év sportolója címről négy kategóriában: az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férficsapata. 

Az év női sportolója Mezei Nikolett, a battonyai Barátság SE világbajnok kick-boxosa, az év férfi sportolója pedig Karsai Gábor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club hosszútávfutó tehetsége lett. Az olvasók a legjobb női csapatnak a Gyulai Amazonok futsalcsapatát, míg a legjobb férficsapatnak az Optimum Solar-Békési FKC kézilabdacsapatát választották.

Az olvasók döntöttek

Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu főszerkesztője hangsúlyozta, az Év sportolója cím átadása immár több évtizedes, az Év embere cím pedig több mint tizenöt éves múltra tekint vissza. Hangsúlyozta, hogy mindkét esetben közönségszavazás alapján dőlt el a győztesek kiléte, tehát az olvasók döntöttek. 

Az Év embere díjátadást rendszeresen támogatja Csendes Ferenc képzőművész, aki az ünnepségen Fődi Andrásné számára különdíjat, egy festményt és egy szál virágot nyújtott át.

Fődi Andrásné nem számított a díjra

A 2023-as Év embere, Fődi Andrásné azt mondta, hogy nem számított a díjra, meglepődött. Emlékszik, hogy pont Békéscsabán járt, amikor megtudta, hogy ő nyert. A szavazás időszakában sokan mondták neki Nagyszénáson és csillagász körökben is, hogy voksoltak rá, hogy szurkolnak neki. Hozzátette, hogy a Mira Csillagászati Egyesülettel tavaly sok helyen megfordultak, tehát sok helyen váltak ismertté. Köszönetet mondott a támogatásért a családjának, az egyesület tagjainak, a szakkörösöknek többek között.

Mezei Nikolettnek jól esett a támogatás

Mezei Nikolett azt mondta, jól esett neki az, hogy nemcsak a felkészülés és a versenyek idején, hanem azon kívül is támogatják, és hogy sokan szavaztak arra, hogy ő legyen a legjobb női sportoló. A voksolás időszakában folyamatosan érkeztek számára a kedvező visszajelzések. Az immár kétszeres kick-box világbajnok mestere, Rádai Imre hozzátette, mindig is látszódott tanítványán, hogy tehetséges, és 14 éves kora óta folyamatosan vitték az egyre komolyabb versenyekre, amelyeken kiváló eredményeket ért el. 

Karsai Gábor szerint érdemes dolgozni

Karsai Gábor örült a legjobb férfi sportolónak járó elismerésnek, úgy véli, ez egy kedvező megerősítés, hogy érdemes dolgozni. Gyomaendrődi származású, így a városból is folyamatosan kapott jelzéseket a szavazás időszakában, hogy voksoltak rá, összefogtak érte az ismerősei. Tóth Sándor mesteredző tanítványa büszke arra, hogy tavaly az U20-as Európa-bajnokságon 5 ezer méteren 5. lett, hogy 10 ezer méteren felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, ezt szeretné most, a közeljövőben megvédeni. Jövőre lesz U23-as kontinensviadal, ott minél jobb eredményt érne el.

Mondták nekik, hogy hajrá, csajok!

Nagyon örültek a címnek, a szavazás időszakában is kapták a visszajelzéseket, hogy hajrá, csajok – mondta Molnár Zoltánné és Kurai Nikolett, a Gyulai Amazonok NB II-es futsalcsapatának vezetőedzője és játékosa. Az egylet az előző szezonban megnyerte a másodosztály küzdelmeit, és most is kiválóan szerepel, dobogós helyen zárhat az idény végén. Molnár Zoltánné hangsúlyozta, hogy a Gyulai Amazonok komoly hírnevet szerzett magának az országban, tisztában vannak vele az ellenfelek, hogy a gárda – legyen szó bármely korosztályról – milyen erőt képvisel.

A munkának van eredménye

A cím egy jó visszajelzés azzal kapcsolatban, hogy a munkának van eredménye – értékelt a Békési FKC vezetőedzője, Padla József; ügyvezetője, Nagy Richárd; valamint csapatkapitánya, Horváth László. Kiemelték: köszönik a szurkolók biztatását és azok szavazatát, akik voksoltak a csapatra. Az előző szezonban az ötödik helyen végeztek az NB I/B-ben a békési kézilabdások, most is hasonló eredményben bíznak, ami előrelépésnek is felfogható lenne, hiszen a mezőny erősödött a korábbiakhoz képest. Úgy vélik, családias légkör uralkodik a klubnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában