Összefoglaló

2024.04.23. 20:53

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 23.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 23-án.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Másfél hónappal ezelőtt választotta meg Békéscsaba társadalmi megbízatású alpolgármesterének a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői közül Paláncz Györgyöt a városi közgyűlés. Elmondta, hogy jelentősen megváltozott az élete, de helyt tud állni minden fronton. Maradt a Közgé igazgatója és az élvonalbeli női kézilabdaklub, az Előre NKSE elnöke is. A városházán leginkább a fejlesztésekkel kapcsolatos ügyeket viszi Paláncz György.

Hétfőn délután a DEsputa Projekt keretein belül foglalkozást tartottak Békéscsaba valamennyi érdeklődő középiskolása számára, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzési központjában.

Közös rendőr-és tűzoltónapot tartott kedden Békéscsaba főterén a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A rendőrség és a tűzoltóság sokszor együtt dolgozik a bajban, együtt óvja az emberek biztonságát, így évről évre közösen hajt fejet védőszentje előtt is.

Hatalmas pontyokat fogott a Kettős-Körösből a kiváló horgász, amelyről a KHESZ-nek számolt be.

Súlyosan sérült meg a férfi, akire Gyulánál kerékcsere közben ráesett a hátsó tengely.

Gyulán rendezik meg a világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozóját, a XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-től május 12-ig – jelentette be a programsorozattal kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere, Dudaszeg József nyugalmazott tűzoltó ezredes, a XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra Szervezőbizottságának elnöke és Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Javában zajlik Orosháza újratelepítésének 280. évfordulója tiszteletére az Orosháza hét programsorozat. Dr. Kaáli Nagy Géza professzor, Orosháza díszpolgára, a Táncsics gimnázium egykori diákja, mecénása, irodalmi barangolásra hívta, várta a fiatalságot, de érkeztek ismerősei, egykori iskolatársai is a keddi találkozóra.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Győrbe látogatott – adta hírül közösségi oldalán Dézsi Csaba András polgármester, aki megmutatta neki a felújításra váró Spartacus csónakházat, a Vaskakas tavernát, a Schäffer házat és a Napóleon házat.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje arra kéri a minisztert, hogy a BKK-BKV csoport munkatársai is legyenek jogosultak kedvezményes áron országbérletet igényelni a jövőben.









 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában