MCC

2024.04.23. 19:34

DEsputa Projekt: vitázni tanultak a csabai diákok - videóval

Hétfőn délután a DEsputa Projekt keretein belül foglalkozást tartottak Békéscsaba valamennyi érdeklődő középiskolása számára, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzési központjában.

Dinya Magdolna

Marjai László, a DEsputa Projekt vezetője

Fotó: Beol.hu

A debreceni egyetemistákból álló csapat célja, hogy elősegítse a vitakultúra megerősödését és elvigye a középiskolákba is a vitázás világát. A DEsputa Projekt által szervezett vitaalkalom keretein belül játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a diákok a Magyarországon egyre inkább kibontakozó vitakultúrával. Ezen feladatok tökéletes lehetőséget biztosítanak a vita elemi részét képző képességek fejlesztésére, mint az érveléstechnika, a retorika vagy éppen a problémamegoldás. Mindemellett pedig a vita közösségépítő ereje a diákok egymás közötti kommunikációjának építését is elősegíti.

Minden diák örömmel vett részt a programon
Fotó: Beol.hu

Az eseményen Flender Fanni, az MCC békéscsabai Középiskolás Program koordinátora köszöntötte a megjelent diákokat. Elmondta, hogy jelenleg is folyik a program toborzási időszaka, ahová azokat a diákokat keresik elsősorban, akik tehetségesek, érdeklődőek és szeretnek közösségben lenni. Ennek a program keretében érkeztek a debreceni egyetemből joghallgatók, a DEsputa Projektükkel.

Marjai László, a DEsputa Projekt vezetője elmondta, programjuk által arra törekednek, hogy az érdeklődő középiskolás diákokkal megismertessék a vitakultúrát és a formális vitát, játékos formában. Ezen az alkalmon egy alapozó foglalkozást tartottak, ahol a résztvevők kipróbálhatták magukat és megismerkedhettek az érveléssel, álláspontjuk megvédésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában