Összefoglaló

2024.04.18. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 18.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 18-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A halálgömb legmagasabb pontjáról zuhant le egy artista a Richter Cirkuszban. Előadás közben történt baleset a Richter Cirkuszban.

Orbán Viktor: Magyarország nem enged a békéből! Közösségi oldalán üzent a magyar miniszterelnök.

Az elmúlt egy-két napban drasztikusan megváltozott Békésben az időjárás, a hőmérséklet például nagymértékben visszaesett, a napfényt felhők, esők váltották. Megnőttek-e ezzel kapcsolatban a mentők riasztási adatai Békésben? – erről kérdeztük Hangai Józsefet, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársát.

Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrizték. Dohány került elő a pótkerék helyéről.

Észtország magyarországi nagykövete, Raul Toomas csütörtöki, békéscsabai látogatása során a városházán egyeztetett Szarvas Péter polgármesterrel, majd megismerkedett a városháza és Békéscsaba történelmével a Munkácsy Negyedben tett séta keretében. Arról, hogy a találkozón mi hangzott el, sajtótájékoztatón számolt be a városvezető és az észt diplomata.

Főleg a mezőgazdaság került előtérbe a vármegyei közgyűlés csütörtöki, Békéscsabán tartott ülésén. Szóba került a jégkármérséklő rendszer, az ukrán gabona, az öntözés és az időjárás is a vármegyei közgyűlés tanácskozásán.

Május 23-26-ig szervezik meg idén az országos Open Road Tourt több száz motoros részvételével, amely idén a Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalat járja be, Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő és Gyula érintésével.

A középiskolásoknak és egyetemi hallgatóknak szóló kiírás a Batthyány Lajos gróf vezette első felelős magyar kormány 1848. április 11-i megalakulásának 176. évfordulója, illetve az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, valamint Batthyány Lajos gróf halálának 175. évfordulója alkalmából. A pályázaton való részvétel lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok saját látásmódjukon keresztül dolgozzák föl a 19. századi magyar történelem emlékezetes eseményeit.

Atlas robotot nyugdíjazták: videó a legmenőbb ugrásairól és a legkínosabb eséseiről. Viszlát, Atlas! Köszönjük, hogy nem indította el a robotfelkelést!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában