Ellenőrzés

2024.04.18. 09:55

Dohány került elő a pótkerék helyéről

Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrizték. Dohány került elő a pótkerék helyéről.

Papp Gábor

A pénzügyőrök Békés vármegye egyik útján kezdeményeztek intézkedést egy magyar autóssal szemben. Az egyenruhások kérdésére, mely szerint van-e nála jövedéki termék, azonnal igent mondott. Az autó átvizsgálásakor a pótkerék helyéről közel 20 kilogramm fogyasztási dohány került elő, 50 dekás csomagokban. A férfi a lebukása után, csak annyit árult el, hogy a dohányterméket egy ismeretlentől vette – írta közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

 

Alig néhány nap múlva Bács-Kiskun vármegye egyik mellékútján akadt fenn az ellenőrzésen egy másik autós. A 45 éves férfi szintén ugyanilyen elrejtési trükkel próbálkozott. A pótkerék helyén 30 kilogramm fogyasztási dohányt találtak az egyenruhások. A sofőr nem osztotta meg, hogy honnan jutott hozzá a termékhez, de azt igen, hogy az illegális portékát eladásra szánta.

 

A pénzügyőrök összesen 50 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a két férfitól, több mint ötmillió forint értékben, ezért jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A jogsértés elkövetői többmillió forint bírságra is számíthatnak. Illegális dohánnyal kapcsolatban nem először intézkedtek a pénzügyőrök az elmúlt időszakban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában