Összefoglaló

2024.04.12. 19:46

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 12.

A pénteken sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 12-én.

Beol.hu
összefoglaló, nap legfontosabb hírei
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Három évre a Békéscsabai Szakképzési Centrum rendelkezésére bocsátotta a Solid Edge tervezőprogramot az Enterprise Group, így a diákok egy olyan szoftverrel dolgozhatnak majd, amely a világon mindenhol megtalálható és amellyel a szakemberek is ténykednek. A világszinten alkalmazott szoftver használatáról szóló együttműködési megállapodást pénteken írták alá a felek a Kétegyházi úti légi- és gépipari képzőközpontban, ahol pályaorientációs szakmai napot is tartottak a fiataloknak.

Egy védő erdősávot alakítottak ki, százhatvan pusztaszil facsemetét ültettek el Békéscsaba határában, a NAGISZ Csoporthoz tartozó HAGE Zrt. sertéstelepén – jelentették be pénteken a helyszínen.

Kihalófélben lévő halat fogak a napokban Gyomaendrődön a Fűzfás-zugi-holtágból. Mint az a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) Facebook-oldalán olvasható, az idősebb horgászok számára egy-egy angolna fogása még nem számított rendkívüli eseménynek, hiszen az ország számos vízterületén gazdasági célú angolnaprogram zajlott a szocializmusban, de ma már kihalófélben lévő halról beszélhetünk.

Kritikus a csapadékhiány Békés vármegyében. A gazdák lényegében porba vetik a kukoricát és a napraforgót, és abban bíznak, hogy napokon belül jelentősebb esőt kaphat a határ. Amennyiben nem, akkor a növények kelésével nagy gondok lesznek. Közben óriási kártételeket okoz még mindig a mezei pocok, nehéz és drága az ellene való védekezés.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában