Kiállítás

2024.03.13. 16:13

Pillangóhatás címmel nyílt kiállítás a gyulai kórházban

Immár az V. BMKK Galériát hívták életre szerdán a gyulai kórházban, amikor az intézmény amatőr munkatársainak alkotásából berendezett, Pillangóhatás című kiállítást nyitották meg.

Vásári Erzsébet

A kiállításmegnyitón Hack Gabriella humánpolitikai és titkársági osztályvezető köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, nagy örömére szolgál, hogy dr. Bodor Anita osztályvezető főorvos immár ötödik alkalommal mutatja meg lelkes csapatának alkotásait a kórház galériájában. Hozzátette: munkatársaik művészi érzékének köszönhetően amatőr alkotóként mutatják meg a világot egy másik dimenzióban a nagyközönségnek. Az alkotások által nyújtott élmények pedig a közönségben, azon belül főként kollégáikban is új szemléletet ébresztenek fel az alkotókról. Hiszen minden kiállított darabról tudják, hogy kinek a tollából vagy fényképezőgépéből származnak.

kiállítás, kórház, gyulai
A kórház munkatársainak kikapcsolódás és feltöltődés az alkotás. Fotó: Bencsik Ádám

Hack Gabriella úgy fogalmazott: a pillanatot megörökíteni, vagy régi szép emlékeket vászonra vetni kollégáiknak kikapcsolódást és feltöltődést jelent. A közönségnek pedig az alkotások üzenetek tőlük a mindennapokra.

Az osztályvezetőtől megtudtuk, hogy az első BMKK Galéria kiállításon még csupán 8 alkotó mutatkozott be, mostanra azonban mintegy 50-en vannak, és a jelen kiállításon látható alkotások – fotók és festmények – száma meghaladja a 60-at. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában