Méhészek bálja

2024.03.03. 16:05

Megkoronázták a diákmézkirálynőt Orosházán

Mint a méhek, csendes duruzsolás jellemezte a méhészek báli hétvégéjén a gyülekezés időszakát a Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola ebédlőjében szombaton este. Az Orosháza Város és Körzete Méhész Egyesület ismét meghirdette szezonnyitó ünnepi és egyben szórakozásra, együttlétre alkalmat adó bálját. Rendhagyó is volt az idei mulatság: itt koronázták meg a 2024-es év diákmézkirálynőjét és hirdették ki udvarhölgyeit.

Csete Ilona

Ahogy a méhecskéik mutatják a példát, szorgalommal, nem törődve a külső körülményekkel, dolgoznak tovább a méhész egyesület tagjai, ám ez a kivételes alkalom a közösségépítésről, a vidám együttlétről szólt, ahol kihirdették, hogy ki képviseli és népszerűsíti az elkövetkező egy éven át diákmézkirálynőként a magyar mézet. Az orosházi református iskola 7. osztályos diáklánya, Molnár Enikő Betti teljesítette a megmérettetésen a legkiválóbban a feladatokat. Udvarhölgye lett Bánki- Horváth Anna és Orbán Zselyke Boglárka (az evangélikus iskola diákjai).

mézkirálynő, bál, koronázás
Orosházán megkoronázták a diákmézkirálynőt.  Fotó: Rajki Judit

Rajki József elnök mellett a 22. diákmézkirálynő (akinek a szalagját a csorvási Hudák Szőtteskúriában Hudák Mariann és édesanyja, Julika készítette és ajánlotta fel, mint minden évben) megkoronázásában részt vállalt a napjainkban már 111 éves Orosháza Város és Körzete Méhész Egyesület egyik alapítójának, dr. Borcsiczky Dezsőnek az unokája, Abonyi Klára. A díszvendég nem érkezett üres kézzel: egy eddig őrzött, 1927-es évi méhész tanfolyamon készült fényképet adott át a házigazdáknak.

Az ünnepi pillanatokat Halustyik László, a civilek közösségének legidősebb tagja vezette fel. Pontosabban ő vezette be a bál közönsége elé a mézkirálynőt, akit ezután megkoronáztak.

Az előzményekről annyit még megtudott hírportálunk, hogy Enikő nagyon készült és alaposan felkészült a megmérettetésre. Az egyesület titkára, Jakóné Varga Erika kiemelte: a diáklány tájékozottságának, jó kommunikációs képességének köszönhetően lett a döntés értelmében pont ő a 22. mézkirálynő. S amint megtudta, hogy a fejére kerül a korona, azonnal munkához is látott: az egyesület tagjai vendégváró szív alakú mézest sütöttek, ezeket a mézkirálynő díszítette ki.

A bálban köszöntötték a hölgyeket is a közelgő nőnap alkalmából és volt egy meglepetés műsorszám is: állva tapsolták meg a 61. házassági évfordulós párt, Halustyik Laci bácsit és feleségét.

díszvendég-ajándék-átadás
A díszvendég, Abonyi Klára átadta ajándékát az elnöknek, Rajki Józsefnek. 
Fotó: Rajki Judit


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában