Irinyi kémiaverseny

2024.03.03. 10:09

Heten bejutottak az országos döntőbe

Az 56. Irinyi János országos középiskolai kémiaverseny megyei fordulóját idén is az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium rendezte csütörtökön. A megyei fordulóba bejutott 11 diák a házigazda oktatási intézmény és a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója volt.

Csete Ilona

Idén is a Táncsics gimnázium volt a házigazda középiskola, ahol minden feltétel adott volt, hogy tudásáról számot adjon a 11 jól felkészült fiatal. A központi elméleti feladatsor megoldására 2,5 óra állt a rendelkezésükre. Ezt követte a 1,5 órás gyakorlat (titrálás).

Hét  fiatal jutott megyénkből az országos döntőbe, amit áprilisban Debrecenben rendeznek meg.

verseny-megyei forduló-kémia
A gyakorlati feladatra 1,5 órájuk volt a versenyzőknek. 
Fotó: Facebook

Eredmények:
I. A kategória: 1. Major Lénárd (Orosháza)). 2. Tolisz Nikosz (Szarvas). I. B kategória: 1. Dimák Dorottya (Orosháza), 2. Mezei Laura (Orosháza), 3. Kovács Gabriella (Orosháza), 4. Szamosközi Ádám (Orosháza). II. A kategória: 1. Mile Balázs (Szarvas), 2. Bencze Hunor (Szarvas), 3. Lestyán Lili és Vatai Zalán (Szarvas). II. B kategória: 1. Misota Edit (Orosháza).

kémia verseny- résztvevők
Orosházán a megyei verseny résztvevői.
Forrás:  Facebook

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában