Beszámoló

2024.03.09. 21:00

Mi történt tavaly a csabai polgármesteri hivatalban?

Milyen munkát végzett a polgármesteri hivatal az előző évben – ez is napirendre került a városi közgyűlés minap tartott ülésén.

Licska Balázs

A hivatal nem csak a Szent István tér 7. szám alatti városháza épületében működik. Bizonyos osztályok a Szabadság téren kaptak helyet, a közterület-felügyelők a Szent István tér 9. alatt találhatók meg, míg a nemzetiségi önkormányzatokkal kapcsolatos feladatok színtere a Szent István tér 8. Emellett van egy nagy befogadóképességű irattár a Lencsési út 138. szám alatt.

polgármesteri, hivatal, városháza, beszámoló
A városháza épülete tavaly volt 150 éves. Fotó: Bencsik Ádám

A városi közgyűlés elé került, csaknem 40 oldalas beszámolóban azt írták, hogy a hivatalban 192-en dolgoznak: kétharmaduk nő, egyharmaduk férfi; 70 százalékuk diplomás; illetve döntő többségük 41 év feletti. Az apparátus mérete hasonló, de inkább kisebb, mint a hasonló méretű megyei jogú városoké. A dokumentumban arról ugyancsak szót ejtettek, hogy a városháza épülete tavaly volt kereken 150 éves, ennek kapcsán ünnepséget is tartottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában