Egészségügy

2024.03.15. 07:07

A biztonságos betegellátást támogatja Orosháza

Orosháza képviselő-testülete ülésezett csütörtökön. Sok téma, napirend megtárgyalása várt a testület tagjaira. Az érdemi munka előtt egy perces néma felállással tisztelegtek az elhunyt Cseh István mesterfodrász emléke előtt.

Csete Ilona

Cseh István halálával a megüresedett bizottsági helyre új tag, Seres Péter került, aki ezen a napon tette le az esküt. Egy másik bizottság egyik tagjának, Papp Róbertnek a sok hiányzás miatt a visszahívását javasolta Fetser János. A jegyző elmondta jogi aggályait és javasolta, erre térjenek vissza áprilisban.

orosházi, kórház, ellátás, egészségügy, biztonság, dr. bozsár stefánia
Dr. Bozsár Stefánia: a szakmai munkára fókuszálunk. Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az első témák egyike volt a kórház támogatása. Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetnek megszavaztak félévre 9,8 millió forintot és plusz feladatokra egyéb támogatásokat a biztonságos és magasabb szintű betegellátás megszervezése okán. A döntés megszületése előtt Raffai János ellenzéki képviselő a kórházzal kapcsolatos észrevételeinek adott hangot, miközben Dávid Zoltán polgármester azt kérte tőle, ne riogassa a közvéleményt, segíteni kell a gyógyítók munkáját.

A napirend kapcsán megszólalt dr. Bozsár Stefánia, a kórház igazgatója és azt javasolta, bármilyen kérdés fogalmazódik meg, áll a rendelkezésükre, hogy a félreértések elkerülhetők legyenek. Ez közös érdek. Megjegyezte, az orosházi kórházban nem jó a korfa, ám a menedzsment azon dolgozik, hogy a humánerőforrást megtartsa és fiatalokat hívjanak ide. Ez a támogatás is ezt szolgálja – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában