Békéscsaba

2024.03.10. 08:42

Andrássy: természettudományos laborért báloztak

Nyolcadik alkalommal szervezte meg szombaton Békéscsabán az Andrássy Alapítványi Bált a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, valamint a Szülők-Öregdiákok Alapítványa. A Kornélia étteremben megtartott Andrássy-bál rekordszámú érdeklődőt, 180 résztvevőt vonzott, és annak díszvendége egykori rózsás, andrássys diákként dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese volt.

Licska Balázs

Bartolák Mária, az alapítvány kuratóriumának elnöke, illetve Fábián Ferenc, a szülői választmány vezetője, az alapítvány kuratóriumának tagja elmondták: a Szülők-Öregdiákok Alapítványa célul tűzte ki, hogy segítsék a középiskolát a célok elérésében, valamint azt, hogy erősítsék a közösségi összefogást. Emellett természetesen szeretnék továbbvinni a hagyományokat, megőrizni az értékeket, amelyeket teremtettek az elmúlt években.

Andrássy, gimnázium, bál, laboratórium, jótékonysági
Bartolák Mária és Fábián Ferenc az Andrássy-bál köszöntőjén. Fotó: Licska Balázs

A jótékonysági bál lényege, hogy a szülők, a pedagógusok és a diákok együtt, karöltve igyekeznek támogatást nyújtani azért, hogy az elképzelések valóra válhassanak. Ismertették: ebben az évben egy természettudományos, multifunkciós szaktanterem és labor kialakítását, felszerelését fogalmazták meg célként, de korábban is voltak hasonló törekvéseik, például a nyelvi labor vagy az akkreditált nyelvvizsgaközpont kapcsán. 

A bál díszvendége dr. Baji Balázs volt. Fotó: Licska Balázs

Rekord az Andrássy idei bálján

Kiemelték, hogy rekordszámú résztvevő jelent meg a mostani bálon, mintegy 180. Abban, hogy a bál sikeresen legyen, rengeteg szülő, pedagógus, sőt egész osztályközösségek vállaltak szerepet és fogtak össze. Hangsúlyozták azt is, hogy vállalatok szintén segítik a békéscsabai középiskolát. 

A jótékonysági eseményen műsort adtak az Andrássy tanulói – volt például modern tánc, néptánc, komoly- és könnyűzene egyaránt –, és pohárköszöntőt mondott Szabó László, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium igazgatója.

A rendezvényen műsort adtak az Andrássy tanulói. Fotó: Licska Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában