Csillagtúra

2024.02.14. 15:47

Több ezer tűzoltó érkezik májusban Gyulára

Harmadszor rendeznek Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát Gyulán – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere.

Papp Gábor

A polgármester (balra) a szervezőbizottság tagjaival egyeztetett.

Fotó: Facebook/Görgényi Ernő oldala

Idén május 9-től 12-ig több ezer tűzoltót láthatunk vendégül városunkban – fogalmazott a polgármester. – A világ tűzoltóinak legnagyobb nemzetközi baráti világtalálkozóját először 1974-ben, a németországi Perlben rendezték meg, Gyula eddig kétszer, 1993-ban és 2009-ben volt házigazda.

A szervezőbizottság vezetői, Dudaszeg József és Kiss József a dr. Görgényi Ernővel folytatott megbeszélésen beszámoltak a munka állásáról és a tervezett programokról. Folyamatosan érkeznek a nevezések, az már biztos, hogy Svájcból, Németországból, Ausztriából, Dániából és Szlovéniából is lesznek látogatók, de folyamatosak a tárgyalások az olasz és a lengyel tűzoltószövetségekkel, így biztosan bővül majd a küldőországok köre.

A négynapos rendezvény központi helyszíne a Várkert lesz, de városszerte kínálnak majd programokat vendégeinknek. Ezek között természetesen találnak szakmai jellegű eseményeket is, de a szórakoztatásé, a gasztronómiáé és a kultúráé lesz a fő szerep. Az ügyességi versenyek és a hagyományos tűzoltótechnikai bemutatók mellett nem maradhat el a muzeális tűzoltójárművek oldtimer-bemutató körútja és a Gyula legszebb utcáit, tereit bejáró ünnepi felvonulás sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában