Farsangolás

2024.02.06. 19:57

Szuperhősök búcsúztatták a telet Körösladányban - galériával

Ismét megrendezte hagyományos farsangi mulatságát az Ágota Közösség. A körösladányi Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban tartott kedd délutáni programon közel 150 gyermek és nevelőszülő érezhette jól magát kötetlenül.

Papp Gábor

A gyerekek és felnőttek látványos jelmezeket öltöttek.

Fotó: Bencsik Ádam

Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Békés vármegyei területi igazgatója elmondta, a Körösladányban, illetve a környező településeken élő gyermekek, nevelőszülők, illetve a szervezet szakemberei vettek részt az igazgatóság által életre hívott programon.

– A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően együtt búcsúztattuk a telet. Egy olyan közösségi esemény ez, amelyre a gyerekek mindig nagyon várnak, és ahol a családok is együtt lehetnek – emelte ki a szakember. Bulla Erika kifejtette, közösségük nagy figyelmet fordít arra, hogy egész évben változatos programokkal készüljön a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok és nevelőszüleik számára.

– Ezeken az eseményeken családjaink jobban megismerkedhetnek egymással, egy rövid időre félretehetik mindennapi feladataikat, jól érezhetik magukat, és feltöltődhetnek egymás társaságában – hangsúlyozta a területi igazgató. – A február jellemzően a farsangi ünnepségek időszaka, így ebből az alkalomból Békés vármegyei nevelőszülői hálózatunk egy fergeteges, színes mulatságra várta körösladányi és a környékben élő családjait.

A szakember kiemelte, az egyes programelemek között mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot, számos lehetőség szolgálta a már említett önfeledt kikapcsolódást.

Kérdésünkre elmondta, a nevelőszülők számára is lényegesek ezek az összejövetelek, hiszen egyrészt beszélhetnek a különböző helyzetekről, egyeztethetnek a tapasztalatokról, másrészt a későbbiekben is tarthatják a kapcsolatot, barátságok, egyfajta önszerveződő csoportok jöhetnek létre.

– A szakmai segítség mellett ez is sokat jelenthet számukra – tette hozzá.

Kisné Fekete Marianna szakmai vezető ismertette, a keddi eseményen mintegy 150-en vettek részt Körösladányból, illetve elsősorban a közeli településekről.

– A farsangi programot egymás után második alkalommal szerveztük meg Körösladányban – folytatta a gondolatot. – Munkatársaink süteményt sütöttek, a gyerekek részt vehettek játszóházban, volt csillámtetoválás, társasjáték-sarok, ugrálóvár, és lufihajtogatás is színesítette a rendezvényt.

A legfőbb attrakció a jelmezverseny volt, a gyerekek és a felnőttek ebben az évben is változatos és ötletes maskarákat öltöttek. A teljesség igénye nélkül a Mancs őrjárat több szereplője, jó néhány szuperhős, rendőr, tündér, királylány, kommandós, szőlőszem, tűzoltó, boszorkány is feltűnt a rendezvényen.

A szakmai vezető is megerősítette, hogy a gyerekek ilyenkor felszabadultan együtt játszanak, a nevelőszülők elbeszélgetnek, a szakemberek pedig kötetlen formában találkozhatnak velük. A gyerekek közül a legkisebb kétévesen, a legidősebb 14-15 évesen vett részt a programon.

Békés vármegyében 107 nevelőszülőnél 439 gyermek nevelkedik jelenleg a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Békés vármegyei területi igazgatóságának égisze alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában