Békéscsaba

2024.02.11. 07:57

Számos helyi termelő mutatkozott be a Ligeti vásáron

Ismét megtartották szombaton a Ligeti vásárt és ökobörzét Békéscsabán a Széchenyi ligetben.

Dinya Magdolna

Minőségi árukat lehetett venni helyi termelőktől.

Fotó: Dinya Magdolna

Gyebnár Emőke, a Körösök Völgye Natúrpark koordinátora elmondta, már több mint 15 éve rendezik meg a Körösök Völgye Látogatóközpontban a Ligeti vásárt, minden hónap második szombatján. Ez a rendezvény a helyi termelők és kézművesek számára ad alkalmat, hogy bemutassák termékeiket és portékáikat a már megszokott és garantált minőségben. A vásáron számos kézműves terméket lehet kapni, például horgolt sapkát, táskát, kézzel festett mandalaképet és illatgyertyát. Emellett megtalálhatóak fazekas termékek, lekvárok, mézek, sajtok, péksütemények és füstölt áruk is.

Februárban ünneplik az ökobörze egy éves évfordulóját. Ez egy garázsvásár jellegű esemény a helyi lakosok számára. A kezdeményezést környezetvédelmi szempontból indították el, amiatt hogy az emberek szép, de használt holmijaikat ne az online térben, hanem egy fizikai helyen értékesíthessék. Remélik, hogy egyre többen csatlakoznak majd ehhez a tudatos fogyasztói közösséghez. A használt termékek vásárlásával lehetőség nyílik a túlfogyasztás mértékének csökkentésére, és akik környezettudatosan szeretnének vásárolni, itt megtalálhatják a számításaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában