Hagyományápolás

2024.02.09. 15:37

Szalmabáb égetéssel búcsúztatták el a telet a Lencsésin – videóval, galériával

A békéscsabai Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában télbúcsúztató szalmabáb égetést rendeztek pénteken délelőtt, felléptek a Hétpróbás Néptánciskola növendékei.

Dinya Magdolna

Vidám hangulatban telt a télbúcsúztató program. Fotó: Dinya Magdolna

Az iskola megalakulása óta nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására és vannak olyan iskolai rendezvényeink, amelyeket évről évre megrendezünk   tájékoztatta lapunkat Vida András, a Lencsési Általános Iskola intézményvezetője. – Évszázadok óta ebben az időszakban szokták elűzni a telet valamilyen vidám és táncos mulatsággal. Úgy gondoltuk, hogy erre nekünk is szükségünk van. Hatodikos tanulóink önismereti órák keretében, Harangozó Imre néprajzkutató segítségével tudtak visszanyúlni ezekhez a hagyományokhoz. A rendhagyó órán a diákok megismerkedtek az esemény teljes történetével. 

Tulajdonképpen azok a bábuk, amik a tűzre kerültek mind a hatodikos gyerekek munkái. A rendezvényt kísérte egy kis csörögeevés, hiszen a farsangi időszakhoz a fánk, szintén hosszú ideje kapcsolódik. Mindenki nagy lelkesedéssel készült erre a rendezvényre. A télbúcsúztató programot a Hétpróbás Néptánciskola színesítette aktív közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában