Mezőhegyes

2024.02.01. 12:31

Katicák tapasztottak műfecskefészkeket

Jó hír érkezett Mezőhegyesre: az elmúlt héten a József Attila 2. Sz. Újtelepi Óvoda hivatalosan is megkapta a Madárbarát Óvoda címet. Nagy volt az öröm.

Csete Ilona

Az ovisok először rögzítették a csirkehálót.

Forrás: Facebook

Ennek keretében készítettek a kisgyermekek néhány műfecskefészket. A Katica csoportban már kora reggel kezdetét vette a kollektív kalapálás, olyan volt, mintha barkács szakkör alakulna – olvasható a József Attila ÁMK közösségi oldalán. 

A tapasztás folyamatát nagyon élvezték az óvodások: agyagból és lucernaszénából csirkehálóra formázták a fészekanyagot. Pár hetes száradás után, március első hetében szeretnék felhelyezni a fészkeket, hogy a nagy útról hazatérő fecskék otthonra leljenek.

Hazai fecskeállományunk az elmúlt évtizedben drasztikusan lecsökkent, részben a klímaváltozás, részben az élőhelyük visszaszorulása miatt. Fecskevédelmi tevékenységekkel próbáljuk sikeresebbé tenni településünkön a költési időszakukat és az egyedszámuk növekedését – indokolták az óvodapedagógusok és a gyerekek közös munkáját.

Arra formázták, tapasztották a fészeknek való anyagot 
Forrás: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában