Beruházás

2024.02.02. 16:52

Hatszáz méteres szilárd utat adtak át Lőkösházán

Egysávos, szórt köves alappal rendelkező külterületi utat láttak el szilárd burkolattal 610 méter hosszon a településen, 30 millió forint értékben a külterületi, helyi közutak fejlesztése keretében. Az útátadón jelen volt Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője, Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere, dr. Gulyás Imre, a vármegyei kormányhivatal gyulai járásának vezetője és Bíró Csaba, az útszakasz mellett található Torm-Agro Kft. egyik ügyvezetője is.

Nyemcsok László

Az útátadón dr. Gulyás Imre, Bíró Csaba, Erdős Norbert és Szűcsné Gergely Györgyi

Fotó: Bencsik Adam

Erdős Norbert kiemelte, a vidéki infrastruktúra fejlesztésére sok-sok milliárdot biztosít a kormány, az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programjának keretében is. A mostani fejlesztés hatására csökken a tehergépjárművek által felvert, szálló por mennyisége, ugyanis jelenleg az út mellett elhelyezkedő köztemetőben a sírokat belepte a por, és ez kellemetlenséget okozott a lakóknak.

– Az érintett út nagy forgalmi terhelésnek kitett útszakasza a településnek – ecsetelte Erdős Norbert. – A külterületen élők a rossz útviszonyok miatt lassan, és nehézkesen tudták megközelíteni a települést, ezért részükről jogos fejlesztési igény merült fel. Az útszakasz mellett található a Torm-Agro Kft. üzeme, mely mezőgazdasági bérszolgáltatásokat végez, ezért is jelentős az átmenőforgalom. Az útszakasz forgalmi terhelését növeli továbbá, hogy számos családi gazdálkodó földterülete található az érintett út mellett, továbbá az erdészek is ezt az utat használják, hogy eljussanak az erdőbe.

Szűcsné Gergely Györgyi kiemelte, az útátadó két szempontból is rendhagyó. Lőkösháza idén ünnepli önállóvá válásának 75. évfordulóját. Ez a jeles évforduló méltó keretet ad az út átadásának. A másik rendhagyónak mondható tény az, hogy az Európai Unió, a magyar kormány és a községi önkormányzat finanszírozásában megvalósult fejlesztés most több tudott lenni, mint a korábbi években megvalósított hasonló nyertes pályázatok.

– Köszönetet mondok a Torm-Agro Kft-nek, településünk legnagyobb mezőgazdasági szolgáltató vállalkozásának és vezetőinek – hangsúlyozta a polgármester.  – A kft. számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás. Nem először nyújtott jelentős mértékű anyagi támogatást a lőkösházi civil szférának. Immár második alkalommal támogatta jelentős összeggel a Lőkösháza Fejlődéséért Alapítványt! A társaság által nyújtott támogatás mértéke pontosan akkora volt, mint amennyi önerőt önkormányzatunk hozzátett ehhez a projekthez. Összegszerűségében ez hárommillió forintot jelent.

A polgármester kitért arra, Lőkösháza ismét gazdagabb lett egy jelentős beruházással. Hozzátette, jó érzés volt ezért is dolgozni. A településépítő munkában az Erdős Norberttel végzett együtt gondolkodás pedig ismét meghozta az eredményét.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában