Fásítás

2024.02.20. 10:25

Fákat ültetnek Dévaványán

Idén is folytatódik a Településfásítási Program, a negyedik ütemben ismét a 10 ezer fő lélekszámúnál kisebb, magyarországi települések igényelhettek fákat.

Dinya Magdolna

Az Agrárminisztérium által indított kezdeményezés iránt továbbra is nagy az érdeklődés. Fotó: Shutterstock

Dévaványa is jelentkezett a felhívásra. A túljelentkezés a rendelkezésre álló keret többszörösét haladta meg. A város 11 fára lett jogosult, melyből 3 db ezüsthárs, és 8 db pedig amerikai hárs. Ezeket a fajtákat a Nemzeti Park munkatársaival egyeztetve választották ki, hiszen a hársak alkalmasak a szárazabb évek átvészelésére is, ugyanakkor szép, nagyra nővő koronával rendelkeznek. Elültetni a fákat csak önkormányzati tulajdonú közterületen lehet, ezért két helyszín lett kiválasztva: a Homokbánya utcai záportározó környezete, illetve a Madách Imre és a Móricz Zsigmond utcák találkozásánál lévő közterület. A fák szállítását őszre kérték, mivel az őszi ültetésű fák nagyobb valószínűséggel maradnak meg. A mostani fákkal együtt már 28-ra emelkedik az „országfák” száma a településen – olvasható a város weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában