Állatvédők

2024.02.10. 10:21

Betévedt egy tanyára lesoványodva, riadtan, ma már szerető, új gazdiját várja

Riadt, kivert, ábrándos tekintetű. Ezek a szavak jutnak az ember eszébe, ha megpillant egy csavargó kutyát. Az orosházi állatvédők a minap kaptak bejelentést egy éppen ilyen kutyus hollétéről. Betévedt egy városszéli tanyára. Megcélozta a baromfi állományt, amiből le is fojtott egyet, majd bebújt a góré alá... A történetnek itt még nincs vége.

Csete Ilona

A tanyavilág vándora: a menhelyen már jó kezekben van. Fotó: Facebook

A porta tulajdonosára rá is mordult a hívatlan látogató, ezért féltek is tőle.

"Kiérkezésünkkor már nem volt a góré alatt, így keresni kezdtük. Rátaláltunk a szalmabálák között. Nagyon rémült volt, bújkált előlünk, majd menekülőre fogta a dolgot, de amikor menhelyvezetőnk kedvesen szólt neki: Hová mész? Gyere vissza! – erre ő visszafordult. Attól fogva nagy volt a barátság. A kocsihoz sétált, beszállt az anyósülésre és kiutazott a menhelyre, mint aki tudta, hogy ennél már csak jobb lehet az élete" – olvastuk a szikháti menhely hivatalos közösségi oldalán a kutya történetét.

Elbújt a szalmabálák között, majd a hívó szóra bepattant az állatmentők autójába.

– Valaki azt mondaná, hogy ő egy csúnya öreglány, de nekünk ő egy különleges szépség, akit eddigi élete rendesen megtépázott. Minden bizonnyal egy tanyáról szabadult meg valahogy a lánc fogságából (nagy szerencséjére). Erre utal nyakán a megkötés nyoma. Sokat fialhatott szegény, lábain hegedt sérülések vannak, fülei és fogai nagyon kopottak, nem beszélve a vézna kis testéről, ami egyértelműen mind-mind rossz tartásra utal. Sajnos hiába vannak az új állatvédelmi törvények, valahogy a városokban, falvakban is nehéz betartatni azokat. Természetesen nem keressük a gazdáját, legalábbis a régit nem – írták a bejegyzésükben.

Az oltási program végeztével, az ivartalanítás után, új, szerető családot keresnek neki, ahol kaphat még néhány hozzá méltó, igazi, örömteli évet, olyat amit eddig is érdemelt volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában