Összefoglaló

2024.02.19. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 19.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 19-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Elhunyt az orosházi Cseh István mesterfordrász. A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke 71 éves volt.

Halálra szúrta párját egy holland nő egy bérelhető, VII. kerületi lakásban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

Egy férfi holttestére bukkantak túrázók vasárnap a Börzsönyben, a Kovács-patakban – közölték a Börzsönyi Speciális Mentők az oldalukon.

Szexuális erőszak miatt nyomoznak a rendőrök, emiatt vettek őrizetbe a napokban egy sarkadi férfit. Meg nem erősített információk szerint a többgyermekes édesapa begyógyszerezte és megerőszakolta az egyik lányát.

Egy 85 éves nőt, valamint saját nővérét is bántalmazta a Gyulai Járási Ügyészség szerint az a 63 éves eleki nő, aki ellen most könnyű testi sértés és annak kísérlete, továbbá garázdaság miatt emeltek vádat. A büntetlen előéletű vádlott próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat.

A magán és egyházi iskolákban, óvodákban is ugyanúgy jár a 32,2 százalékkal megemelt bér a tanároknak és óvónőknek, mint az állami intézményekben - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára. A valaha volt legnagyobb tanárbéremelés folytatódik jövőre újabb 21 százalékos emeléssel.

Megjelent a szamóca a békéscsabai piac vásárcsarnokában is, ez azonban természetesen import, mégpedig görög. A Valentin-naphoz is kötődik ez a gyümölcs, akkor többen vették, amúgy még csak csipegetik a vásárlók, ugyanis 3200–3600 forint között alakul kilója. A multiknál is kapható, hasonló árfekvésben. A zöldségeknél viszont a magyar spenót már slágerzöldség.

A virtuális barátnőként működő „szerelmes mesterséges intelligencia chatbotok” többsége, amelyek barátnőnek mutatják magukat magányos emberek vigasztalására, valójában nagy mennyiségű, megdöbbentően személyes felhasználói adatot gyűjtenek és adnak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában