Tollasok

2024.01.04. 11:14

Tippeljen! Hány kacsa látható a Gyulán készült fotón?

A címben szereplő kérdésre kereste a választ a Délmagyarország napokban Gyulán járt munkatársa.

Beol.hu

Gyulán készült a nem mindennapi kép.

Fotó: Imre Péter

„Az év végén is elutaztam Gyulára, kicsit pihenni, lazítani, nem gondolni semmire, olvasni, sétálni, jókat ebédelni – írta a delmagyar.hu oldalon megjelent cikkében Imre Péter. A hazaút napján, szombaton ültem le a tóparton kacsákat nézni, és mobilommal pár képet „kattintottam” róluk. Siklottak a vízen és olykor kitotyogtak a szárazra élelmet keresni, mert ekkoriban kevesebb az „etetőturista”, mint az év más időszakaiban, bár szilveszterre jócskán elfogytak a szálláshelyek. Nekem még került három éjszakányi, pedig későn szóltam a vendégház tulajdonosának, kedves ismerősömnek, Solymosi Rudolfnak. Vissza a kacsákhoz!

Hirtelen azt vettem észre, hogy pár terepszínű tollazatú szárnyas „eltűnt” a parton, mintha csillagkapuba léptek volna. Meresztettem a szemem, és megtaláltam őket a száraz gallyak és levelek között. Teljesen rejtve maradtak, mozgásuk árulta el őket. Csak az a kérdés: mennyi van a fotón? Kettő, három, négy vagy több? A helyesen tippelők között egy cikket sorsolunk ki, a címe: Hány kacsa van a képen?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában