Novák Katalin Békésben

2024.01.24. 10:07

Novák Katalin Békésben: zászlófelvonás és sólyomreptetés a gyulai várnál – galériával

Megkezdődött Novák Katalin köztársasági elnök Békés vármegyei látogatásának hivatalos programja szerdán reggel Gyulán. Nyitóakkordként ünnepélyes zászlófelvonást tartottak a gyulai vár előtti téren, majd az államfő találkozott Czene Ferenc helyi solymásszal, illetve Novák Katalin maga is reptetett sólymot.

Beol.hu

Novák Katalin Czene Ferenc helyi solymásszal is találkozott

Fotó:  Bencsik Ádám

„Ünnepélyes, katonai tiszteletadással egybekötött zászlófelvonással vette kezdetét a Békés vármegyébe „kihelyezett” Sándor-palota. Köszönöm mindenkinek, aki eljött” – olvasható Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán.

Ezt követően a gyulai vár lovagtermében vármegyei vezetőkkel: dr. Takács Árpáddal, Békés vármegye főispánjával, Zalai Mihállyal, a vármegyei önkormányzat elnökével, dr. Görgényi Ernővel, Gyula polgármesterével, Erdős Norbert, Herczeg Tamás és dr. Kovács József országgyűlési képviselőkkel találkozott.

Novák Katalin elmondta, az ilyen jellegű látogatások során a Sándor-palotát, annak működését lehelyezik Békés vármegyébe. Mint kifejtette, azért érkezett Békésbe, illetve a beszélgetésük is arról szól, hogy tájékozódjon arról, melyek azok a kérdések, amelyek leginkább foglalkoztatják a Békésben élőket.

A köztársasági elnök azért érkezett Békésbe, hogy tájékozódjon, melyek azok a legfontosabb kérdések, amelyek az itt élőket foglalkoztatják. Fotó: Facebook/Novák Katalin oldala

– Egy olyan vármegyébe érkeztem, amely határ menti térség a maga szépségével és nehézségével együtt – fogalmazott, majd hozzátette, ez egy olyan vármegye, amely infrastrukturálisan nem élvezi minden előnyét az összeköttetéseknek. – Az összeköttetések világában élünk, és azt biztosítanunk kell a saját hazánkon belül főként azért, hogy munkahelyeket tudjunk teremteni – hangsúlyozta. A demográfiai adatok kapcsán kifejtette, nagyon fontos, hogy minél többen Békésben találják meg a boldogulásukat, hogy legyen megfelelő munka, amiből megélnek, amiből eltartják a családjukat. Nyomatékosította, ezt érzi a legnagyobb kihívásnak Békésben.

Mint mondta, látja, hogy milyen szorgalommal és kitartással, milyen erővel élik a mindennapokat az emberek Békés vármegyében, és ezt szeretné még inkább megtapasztalni a következő három napban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában