Újévi polgármesteri fogadás

2024.01.31. 10:06

Minden forrást felkutatnak Méhkerék érdekében - galériával

Újévi polgármesteri fogadást rendeztek hétfőn Méhkeréken, a művelődési házban. A rendezvényen dr. Kovács József országgyűlési képviselő köszöntőt, míg Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke pohárköszöntőt mondott.

Licska Balázs

Tát Margit, Méhkerék polgármestere az előző év mellett az idén véget érő önkormányzati ciklust is értékelte beszédében

Fotó: Lehoczky Péter

Tát Margit, Méhkerék polgármestere nemcsak az elmúlt évet, hanem az idén véget érő önkormányzati ciklust is értékelte. Kiemelte: a járvány idején a méhkerékiek felelősséget vállaltak egymásért, törődtek egymással. A háború miatt elszabadult energiaárak és az infláció pedig óvatosságra és racionális döntések meghozatalára kényszerítettek mindenkit. De talpon maradtak, mert összefogtak, szükséges és észszerű döntéseket hoztak meg.

A településért, a családokért, a jövőért végzett munkáért rengeteg szakmai díjat sepert be az elmúlt években Méhkerék. Sorolta az idősbarát önkormányzat, a családbarát munkahely, a kiváló közfoglalkoztató, az elismert közszolgáltató címeket, illetve azt, hogy a településfejlesztésben is kiemelt sikereket értek el, továbbá a méhkeréki néptáncok immár Magyarország szellemi kulturális örökségének részét képezik.

Kitért a fejlesztésekre is, 2019 és 2022 között megújult többek között a Napfény, a Bartók és a Széles utca, bölcsődét alakítottak ki, piac- és rendezvényteret építettek, korszerűsítették a közintézményeket, 2,3 milliárd forintból megvalósult a szennyvízberuházás, felújították a településen áthaladó állami közutat. Tavaly is voltak beruházások, fejlesztették az általános iskola tornatermét, az óvodát, a konyhát is.

A családokra szintén kiemelt figyelmet fordítanak Méhkeréken. Kiterjedt, hathatós segítséget biztosító, pénzbeli ellátást nyújtó rendszert alakítottak ki. Tavaly csaknem 12 millió forintos támogatást adtak összességében a méhkeréki háztartások számára.

Beszélt arról, miszerint a jólét kulcsát hordozza magában, utat nyit a fejlődés számára az, hogy a Békéscsabától tovább épülő M44-es Méhkerék közvetlen közelében szeli majd át az országhatárt, és hogy a gyorsforgalmihoz a település közvetlenül csatlakozik.

A településfejlesztési munka töretlenül halad előre, újabb önkormányzati tulajdonú épületeket, intézményegységeket fejlesztenek – ígérte erre az évre Tát Margit polgármester. Folytatódik az utak aszfaltozása, a közösségi terek nyújtotta lehetőségek bővítése. Kiemelt feladatként jelölte meg a támogató szolgálat elindítását, a minőségi szociális ellátások biztosítását. Felkutatnak és felhasználnak minden forrást a település, a jövő érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában