Foglalkoztatás

2024.01.12. 14:49

Másfél milliárd forint jött Zsadányba közmunkára

Több mint 1,5 milliárd forint érkezett a közfoglalkoztatási programok miatt Zsadányba az elmúlt években – ismertette Dudás Árpád polgármester.

Licska Balázs

Tojás is kerül a konyhára.

Fotó: Illusztrácó: MW-archív

2014 és 2020 között évente átlagosan 164 millió forint jött, amelyek mellé esztendőnként átlagosan 2,4 millió forint saját erőt is biztosított az önkormányzat. 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban 164 millió, 139 millió és 134 millió forint érkezett, miközben a foglalkoztatottak száma folyamatosan mérséklődött. A támogatások jelentős része munkabérre ment el, de költöttek többek között munkaruhára, anyagokra és eszközökre is.

Az önkormányzat továbbra is fontosnak ítéli a közfoglalkoztatást, a település és a kormánya szándéka szintén az, hogy az emberek ne segélyből, hanem munkából szerezzenek jövedelmet – hangsúlyozta. A közfoglalkoztatottak a település fejlődéséhez ugyancsak hozzájárulnak, mivel sok fontos munkát elvégeznek. Példaként említette, hogy a mezőgazdasági projekt révén évi 5 millió forint értékben kerül a konyhára zöldség, gyümölcs, tojás és sertéshús, de búzát, kukoricát és napraforgót is értékesítenek, a bevételeket pedig visszaforgatják a programokba.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy március 1-jétől is folytatódnak és egy éven keresztül zajlanak a startmunka mintaprogram elemei. A mezőgazdasági, a helyi sajátosságokra épülő és a szociális jellegű projektek keretében, valamint a most is futó hagyományos programban összesen 75 közfoglalkoztatott számára biztosíthatnak majd így munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában