Állatvédők

2024.01.12. 14:58

Legyengülten bolyongó hattyút mentettek Nagyszénáson

Az extrém hideg megviseli az embereket, de az állat- és madárvilágot is. Folyamatosan dolgoznak a szentesi mentőközpontban, ahova többek között egy hattyú is érkezett Nagyszénásról.

Csete Ilona

Jónásról gondoskodnak, a fiatal hattyúnak erősödnie kell.

Fotó: BMH

„Aki elesett árva, vagy sérült állatot és madarat talál, hívja diszpécserünket. Az elesett árváknak, a sérült egyedeknek, a hideg időjárás a halálukat okozhatja. Ne menj el, egy árva, egy sérül állat mellett, lehet, hogy nekik te leszel az utolsó remény” – olvasható a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány közösségi oldalán.

Kedden Nagyszénásról kértek segítséget egy fiatal hattyúnak: a madár tavalyi kelésű. Legyengült állapotban, céltalanul bolyongott a település egyik utcájában.

Azóta a mentett hattyú (akit a bejelentő kislánya Jónásnak nevezett el, a kórlapján is ez a név szerepel) állapotáról megtudtuk, hogy kielégítő, sérülése nincs. Viszont a táplálékhiány miatt legyengült állapotban van, az erősítése indokolt. Előre láthatólag, március végéig a Szentesi Természet,- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány gondozásában marad.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában