Békéscsaba

2024.01.14. 18:59

Ide szerelhetnek fel kamerákat, itt építhetnek zebrákat Jaminában

Újabb térfigyelő kamerákat telepíthetnek, újabb zebrákat létesíthetnek idén Jaminában.

Licska Balázs

A térfigyelő kamerák konkrét helyszíneiről az illetékes szakbizottság dönt.

Forrás: Facebook

Erről írt közösségi oldalán Opauszki Zoltán városi tanácsnok, jaminai önkormányzati képviselő. Emlékeztetett: a városi közgyűlés közelmúltban tartott ülésén 43 millió forintot különítettek el ilyen célokra. 

A térfigyelő kamerák konkrét helyszíneiről az illetékes szakbizottság dönt. A tervek között szerepel, hogy telepítenek egy-egy berendezést a Szegfű és a Tompa utcák kereszteződésénél található KRESZ- parkban, valamint a Veres Péter utcai parkban, a játszótérnél.

Mint írta, megkezdődött Békéscsaba forgalmi rendjének és meglévő parkolási rendszerének felülvizsgálata egy szakértő cég bevonásával. A zebrákról a június 15-ei határidőre elkészülő dokumentum alapján döntenek.  Korábban elkészíttette a Tavasz és a Veres Péter, valamint a Franklin és a Boglárka utcák kereszteződésében kialakítandó átkelőhelyek terveit, most pedig azon dolgozik, hogy ezek kivitelezésére is legyen forrás.  A forgalmi rend felülvizsgálata során azt kérte: nézzék meg, van-e lehetőség zebrát kialakítani a Rózsa és a Veres Péter utcák sarkán, illetve lakó-pihenő övezetet kijelölni a Török Ignác utcában és mellékutcáinál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában