Tótkomlós

2024.01.28. 11:35

Hrivnák Tündét inspirálta az erdők királynője, a szalonka is

A tótkomlósiak Pro Urbe díjas divattervezője a magyar kultúra napja alkalmából köszönte meg a bizalmat és az együtt alkotást minden népművésznek, kézi hímzőnek és csipkevarrónak. A magyar kultúra már rajtunk múlik, hogy továbbadjuk – fűzte hozzá a világszinten egyedülálló, eredeti magyar kézi hímzéssel és csipkékkel díszített ruhaköltemények megálmodója.

Csete Ilona

Hrivnák Tünde (balról) a komlósiak divattervezője.

Forrás: Facebook

A magyar kultúra napja alkalmából szeretettel osztjuk meg örök emlékeinket, amelyek mind-mind a magyar népművészet leghitelesebb képviselőivel való sikeres, közös munkákról tanúskodnak – osztották meg bejegyzésükben a BY ME közösségi oldalán.

A magyar divattervező garancia a magyar népművészet legmodernebb életben tartására. A világszinten elismert Hrivnák Tünde kollekcióival nemcsak lenyűgözi a nemzetközi közönséget, de bizonyítottan megkerülhetetlen mérföldkövet tesz le a magyar népi kultúra utánozhatatlan továbbéltetésében.

Eredeti magyar kézi hímzés és az aprólékos, kézi kivitelezés jellemzi a ruhákat.
Forrás: Facebook

Hírportálunk időről időre nyomon követi a divattervező hazai és külföldi bemutatóit, ezúttal arra voltunk kíváncsiak, készül-e a 30. jubileumi FeHoVa  (2024. február 8-11., Fegyver, Horgászat, Vadászat) nemzetközi kiállításra.

– Igen, az új Wondeer női és férfi Nimroad ruhákkal készülök, amik jól kombinálhatók és kiegészíthetők az eddigi kollekció ruhadarabjaival. Az apróvadak, a királyfácán és az erdők királynője, a szalonka jelentette számomra az inspirációt, amikor terveztem az új ruhadarabokat –  nyilatkozta Hrivnák Tünde. S hogy mi a közös a ruhákban? A 100 százalékosan eredeti magyar kézi hímzés és az aprólékos, kézi kivitelezés. A kézi hímzéseket az ország legismertebb népművészei, hímző asszonyai készítik.

A kézi hímzéseket az ország legismertebb népművészei, hímző asszonyai készítik. Fotó: Facebook
Forrás: Facebook

A divattervező Wondeer és Nimroad ruhakollekciói arra törekszenek, hogy továbbéltessék és széles körben népszerűsítsék a magyar népi kultúrát, szellemi értékeinket és a természet iránti tiszteletet olyan formában, amely megfelel a folyamatosan változó világ igényeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában