Jó észben tartani

2024.01.29. 20:41

Ha sokat autózik, ne felejtse: szerdán lejárnak az éves autópálya matricák!

Szerdán lejárnak az éves autópálya matricák. Mint megírtuk, ettől az évtől az M44-es használatáért is fizetni kell.

Papp Gábor

A Békés vármegyeieket is érintik az újonnan fizetőssé vált szakaszok

Forrás: shutterstock

Január 31-én éjfélkor több mint 3 millió hazai felségjelzésű járműre érvényes éves országos és éves vármegyei autópálya matrica jár le – tájékoztatott az autovignet.hu.

A rendelkezésre álló adatok alapján hazai honosságú járművekre közel 582 ezer éves országos és 2,5 millió éves vármegyei matricát vásároltak 2023-ra. Ezeken kívül a külföldi honosságú járművekre vásárolt közel 70 ezer éves országos és 100 ezer éves vármegyei jogosultság érvényessége jár le szerda éjfélkor.

Mint írták, a bírságok elkerülése érdekében nem árt észben tartani a fenti dátumot.

„A közelmúltban megszaporodott online csalások és adathalász-próbálkozások miatt fokozott elővigyázatosság mellett, megbízható forrásból szerezzük be az idei úthasználati jogosultságot. Webes vásárláskor mindig ellenőrizzük a webhelyet, hiszen online értékesítésre a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mellett kizárólag utóbbi engedélyezett viszonteladó partnerei jogosultak” – tették hozzá.

Kiemelték, az újonnan fizetőssé vált szakaszok miatt érdemes lehet felülvizsgálni utazási szokásainkat is. 2024-től fizetős vált egyebek mellett az M44-es a Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Tiszaüg/Tiszakürt csomópontig;az M44-es Szolnok/Martfű/Kunszentmárton csomóponttól a Békéscsaba-Gyula/Debrecen-Szeged csomópontig; az M44-es a Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól a Szarvas/Szentes csomópontig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában